Županjci iz RNK Sladorana apsolutni su pobjednici prvog dana Arsenalovog 3×3 nogometnog turnira koji se unutar proslave Rokova – Dana grada Virovitice održava u sjedištu županije. Prvi je to puta da se u Hrvatskoj igra ovakav nogometa pa će obje momčadi zasigurno ući u povijest kao prvi pobjednici. Ta varijanta nogometne igre osmišljena je od strane Arsena Wengera i u prvom je redu namijenjena mlađim uzrastima u kojoj igrači mogu maksimalno pokazati svoje vještine i shvaćanje nogometne igre. Za pokal u kategoriji U-10 natjecale su se momčadi Slavije iz Pleternice, Jedinstva iz Donjeg Miholjca, Sladorane iz Županje i ŠN Arsenal. U napetoj završnici pokal je pripao Županjcima (Filip Knežević, Ilija Gagulić i Ilan Katić) koji su svladali NK Slavija rezultatom 1:0, a u borbi za treće mjesto slavilo je Jedinstvo jer su s 2:1 bili bolji od Škole nogometa Arsenal.

Desetogodišnji Županjac Ilija Gagulić posebno se istaknuo po svojoj odličnoj igri i glatkom zabijanju golova.

Lijepo je što smo odigrali odlično i prijateljski. Nitko se na nikog nije ljutio i pokazali kako se igra. Ovo je super nogometna disciplina jer možeš pokazati što znaš – istaknuo je devetogodišnji Gagulić iz pobjedničke momčadi.

U kategoriji uzrasta 1998.- 1999. Županjci su (Dario Bošnjaković, Davor Boždar, Nikola Ilišević i Josip Grgić) u finalu dobro napunili mrežu pleterničke Slavije za 3:1, a treći je NK Virovitica koji je u lokalnom derbiju svladao ŠN Arsenal iz Virovitice 2:0. Osim sreću na licima pobjednika, pobjede su osmijeh na lice izmamile Ivici Vidoviću, treneru obje momčadi RNK Sladorane iz Županje, a ujedno i novopečenom treneru seniorske momčadi istoimenog kluba.

Sretni smo i zadovoljni što smo uspjeli osvojiti povijesni turnir u dvije kategorije. Nadamo se da će ovaj turnir narednih godina doživjeti svoju ekspanziju i da ćemo sudjelovati i dalje. Lijepo je u vitrine RNK Sladorane staviti dva nova pokala, a posebno treba naglasiti da su djeca uživala u natjecanju i da će im ostati u lijepom sjećanju jer vratiti se s medaljama oko vrata svojim roditeljima nije mala stvar – rekao je Vidović nadajući se pokalima u dvije još neodigrane kategorije. Arsenalova škola nogometa,Virovitica-Hrvatska, u suradnji sa Arsenal FC Elite Academy SEE, organizira nogometni turnir u igri 3:3 koji se odigrava u sklopu proslave dana grada Virovitice, 9. i 10. kolovoza 2012. godine a natjecanje se organizira u 4 uzrasne kategorije.

Turnir se nastavlja natjecanjem kategorija igrača rođenih 2000./01. te 2004. godine i mlađi, a u svakoj će uzrasnoj kategoriji nastupiti po osam momčadi koje će biti podijeljene u dvije skupine. U skupinama momčadi igraju po dvostrukom bod sistemu – zaključio je Robert Špiranec, predsjednik Arsenalove škole nogometa i organizator turnira.

Slobodan Kadić