spot_img

Slavonija je najuspješnija destinacija ruralnog turizma, nagradu primio župan Andrović

Objavljeno:

Na Danima hrvatskog turizma, dvodnevnoj manifestacija koja okuplja najbolje od najboljih u HR turizmu, a koja se održava u Amadria parku u Šibeniku, Slavonija je proglašena za najuspješniju destinaciju ruralnog turizma. Priznanje u ime pet slavonskih županija, Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske, Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i Virovitičko-podravske, koje čine “Slavoniju”, iz ruku direktora Hrvatske turističke zajednice, Kristjana Staničića, preuzeo je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Na ovom uspjehu im je čestitala i ministrica turizma Nikolina Brnjac, a virovitičko-podravski župan Igor Andrović je naglasio:

Zahvaljujem svima koji su prepoznali Slavoniju kao najuspješniju destinaciju ruralnog turizma. Ovo je priznanje i čast, ali i veliki poticaj za dalje. Slavonija je turističko otkriće kontinentalne Hrvatske. Rezultat je to ulaganja svih 5 slavonskih županija u turizam u proteklih nekoliko godina, u kulturnu i prirodnu baštinu, u razne manifestacije i sve to je doprinijelo i povećanju broja dolazaka ali i povećanju broja noćenja turista. Ona je buđenje uz cvrkut ptica, s pogledom na šumu i oranicu, pogled na Dravu, Dunav ili Savu, Papuk, Krndiju ili pak pitome obronke Bilogore. Slavonija je danas čista emocija. Hvala vam u ime svih pet slavonskih županija koje su uz europska sredstva i potporu Vlade RH, unazad nekoliko godina, promijenile svoju turističku sliku. Mi vas čekamo uz veliko slavonsko srce i zagrljaj široke slavonske duše. Dođite u Slavoniju.

U Šibeniku su bili predstavnici svih slavonskih županija, a među njima i brodsko-posavski župan, Danijel Marušić, ujedno i predsjednik Hrvatske zajednice županija, koji je kazao:

Drago mi jer je Slavonija prepoznata kao najbolja destinacija ruralnog turizma. Ona je prepoznatljiva i prelijepa. Zahvaljujem se i svim županima, svim turističkim djelatnicima, svima onima koji brinu i skrbe o turističkim potencijalima ovog podneblja jer oni su dio ove nagrade. Slavonija je ovu nagradu u potpunosti zaslužila.

Osim toga, pohvalnicu Ministarstva turizma i sporta, vezano uz projekt “Gastro povratak prirodi”, iz programa “Promocija i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja za turizam”, dobile su i dvije srednje škole s područja Virovitičko-podravske županije – Stjepana Sulimanca iz Pitomače i Stjepana Ivšića iz Orahovice, odnosno njihove mentorice i učenici – Ivana Kralj (Pitomača) i Mirjani Boloban (Orahovica), te učenici Marin Đeri (Pitomača) i Valentina Klobučar (Orahovica). Čestitke im je uputio i virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Na svečanosti u Šibeniku, između ostalih, nazočio je i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, kao i direktorica Turističke zajednice grada Virovitice, Katarina Đurđević…

(www.vpz.hr, foto: K. Toplak)

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.
spot_img

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Novinarka Marija Lovrenc dobitnica nagrade “Lajk za odgovorno izvještavanje”

Novinarka i urednica Informativnog centra Virovitica Marija Lovrenc dobitnica...

Virovitička županija razvijena je kao Libanon

Hrvatska je neujednačeno razvijena i jako centralizirana država. Zagreb...

Budite pri oprezu ako se krećete u blizini virovitičke gimnazije

Ako se krećete u blizini Gimnazije Petra Preradovića u...

Matija Gosler ponovno izabran za predsjednika KUD-a Virovitica

Matija Gosler ponovno izabran za predsjednika KUD-a Virovitica: Nastavljamo...