Smotra učenika srednjih i turističkih škola u pripremi hrane i pića pod nazivom „Zlatna košnica 2017“.

Objavljeno:

spot_img

Agroexpo 2017: Srednja škola Stjepana Sulimanca organizirat će smotru učenika srednjih i turističkih škola u pripremi hrane i pića pod nazivom „Zlatna košnica 2017“.

U sklopu ovogodišnjeg 7. Agroexpa, koji će se održati u subotu 16. rujna, Srednja škola Stjepana Sulimanca organizirat će smotru učenika srednjih i turističkih škola u pripremi hrane i pića od zdravih i ekoloških namirnica pod nazivom „Zlatna košnica 2017“. Posjetitelji „Zlatnu košnicu“ mogu vidjeti u Centru kulture Virovitica. Otvorenje je u 10,00, a od 10,30 sati, održat će se predavanje Mirjane Špehar iz Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok VPŽ na temu „Med ekološka namirnica“.
Potom će biti stručni učitelji kuharstva, Ivica Ljubek, Marija Bošnjak, Ružica Šošić iz Srednje strukovne škole Vinkovci i članovi Hrvatskog kuharskog saveza održati praktične radionice o slatkim, toplim, te hladnim jelima s dodatkom meda. Podjela plaketa „Zlatna košnica“ svakoj školi sudioniku, kao i podjela zahvalnica učenicima i uvjerenja o osposobljavanju mentorima, na rasporedu je od 15,00 sati.

Cilj ove manifestacije je isticanje važnosti meda u pripremi jela i pića kao nutricionistički najzdravije namirnice i mogućnost njegove primjene u prehrani ljudi.

I ovogodišnji Agroexpo 2017 održat će se u sklopu Dana Virovitičko-podravske županije. Agroexpo 2017 će objediniti 14. županijsku izložbu voća, povrća i poljoprivrednih proizvoda, 12. županijsko ocjenjivanje meda, sajam meda i pčelinjih proizvoda, 9. međunarodno ocjenjivanje meda, 7. izložbu ljekovitog bilja i 7. izložbu vina.
Organizatori i pokrovitelji 7. sajma Agroexpo su: Virovitičko-podravska županija i Grad Virovitica, HGK ŽK Virovitica, HOK POK Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije i Savjetodavna služba Virovitičko-podravske županije.

Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Bivši ministar Tolušić svoja vina nazvao Anđeo s greškom, prodaje ih za 125 kuna

Bivši ministar Tomislav Tolušić prije nekoliko dana predstavio je...

Virovitica je danas postala 28. grad u kojem je prisutan Glovo: Evo kako do popusta

Grad vatrenih glazbenika s jednim od najljepših barokno-klasicističkih dvoraca...

Podijeljena uvjerenja o položenom stručnom ispitu za turističke vodiče

S ciljem osnaživanja ljudskih resursa u turizmu te temeljem...

Ovogodišnja virovitička virtualna Noć muzeja u znaku stripa

Gradski muzej Virovitica poziva Vas u petak, 28. siječnja,...