Vatra je ovih dana pod redateljskom palicom Filipa Filkovića Philtza snimila spot za svoj najnoviji singl “Tango”.

Ovo nije prva njihova suradnja – odlične rezultate ostvarili su, među ostalim, na video spotovima za “Tremolo”, “Eskim”, “Svjetla i sirene”, “Limunova kora”…

Video u potpunosti prati energični plesni duh novog singla, a za to su se pobrinuli plesačica Helena Janjušević koja ima glavnu ulogu u novom video uratku benda i koreograf Alen Sesartić. Helena je svoje plesne vještine prezentirala na brojnim zagrebačkim lokacijama, a kako je sve to zamislio redatelj Philatz, moći ćete uskoro i vidjeti.

Da se radijskim urednicima i slušateljima svidio “Tango”, dokazuje i odličan plasman pjesme odmah po njezinoj objavi.

“Tango” je u prvom tjednu emitiranja ušao u sam vrh službene HR TOP 40 liste i tako postao treći najvrćeniji domaći singl, što je jedan od najboljih plasmana među novitetima na ovoj top listi!

O izuzetnom uspjehu pjesme, autor i frontman grupe Ivan Dečak je rekao: “Osjetili smo još na probama kako Tango ima ‘ono nešto’. Lagao bih kada bih rekao da nismo vjerovali u pjesmu, ali ni u ludilu nismo pomišljali kako će već u prvom tjednu doplesati na sam vrh HR TOP 40. Tango u sebi nosi zrno ludosti i kap zatreskanosti, očito sasvim dovoljno za jednu divnu eksplozijicu. Hvala radijskim urednicima koji se usude igrati s Vatrom!”

Vatra se ovaj tjedan može pohvaliti sa čak dva singla na službenoj top listi najvrćenijih domaćih singlova; osim “Tanga”, i singl “Bilo je dobro dok je trajalo (EP version)” sa EP albuma “VT” nalazi se već 39.tjedan na ljestvici HR TOP 40.