U Sopju je održana „tribina za poljoprivrednike“ na kojoj je govorio ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić

Objavljeno:

U Mjesnom domu u Sopju, ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, na tribini za poljoprivrednike, sastao se s članovima OPG s područja općine Sopje. U otvorenom i konstruktivnom razgovoru, ministar Tolušić je govorio o uvozničkom lobiju, zaštiti seljaka i stočarstva, problemima s mlijekom odnosno proizvodima koji nastaju od mlijeka u prahu. Bilo je govoro i o ekološkoj proizvodnji, pravilniku o plavom dizelu, novom pravilniku o jednostavnim građevinama.

– Cilj nam je da se za jednostavne građevine, primjerice, plastenike, ne treba izdavati građevinska dozvola, kako bi se ubrzao i pojednostavio proces, a time osnažio razvoj poljoprivrede – istaknuo je Tolušić.

Ministar Tolušić je podcrtao kako je u Hrvatski sabor poslan Zakon o nepoštenoj trgovačkoj praksi, pa kada se on usvoji, više nitko neće predavati svoju robu, a da za to ne dobije račun, neće biti plaćanja reklama trgovačkim lancima ili plaćanje „ulaska na policu“.

Naglasio je i kako je Zakon o OPG-u u javnom savjetovanju, a kako će se Zakon o poljoprivrednom zemljištvu vratiti na gradove i općine, jer najbolje ljudi na terenu znaju kome zemlja najviše treba.

– Do 2020. godine, možemo očekivati i do 20 posto veće poticaje nego su oni to sada, jer se ujednačavamo s onima u Europskoj uniji.

Govorio je i EU natječajima za poljoprivrednike, posebno mjeri 4.1.1., podcrtavši kako će u iduće tri godine na raspolaganju biti „triput po 500 milijuna eura“.

OPG-ovci u Sopju su pohvalili rad ministra Tolušića, naglasivši mu neka ustraje u borbi za bolje sutra poljoprivrednika. Uz ministra Tomislava Tolušića, ovoj tribini za OPG-ovce, između ostalih, nazočili su i ravnatelja SAFU-a Tomuislav Petric, županijski pročelnik za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove Igor Andrović, pročelnik u gradu Virovitici, Marijo Klemenet, načelnik Općine Sopje Josip Granjaš, predsjednik Mjesnog odbora Sopje Berislav Androš… (Fotografije: Kristijan Toplak)

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni