SOS telefon održava javne akcije povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama i kampanje Vijeća Europe „Zajedno protiv seksizma“

0
393

Poziv na javnu akciju povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, 25.11.2020. ispred Gradske knjižnice i čitaonice u Virovitici s početkom u 10 sati

Udruga S.O.S. Virovitica u suradnji  s Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Virovitičko-podravske županije i Informacijskim centrom Europe Direct Virovitica*,  25. studenog 2020.godine povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama  organizira  akciju podjele promotivnih materijala i informiranja šire javnosti o problemu nasilja nad ženama. Nasilje nad ženama je problem koji šteti cijelom društvu i nema opravdanja za nasilno ponašanje,a da bi smanjili nasilje moramo svi zajedno biti odlučni u njegovom sprečavanju. Pridružite nam se na akciji i dajte svoj glas protiv nasilja nad ženama.

 Akcija će se održati uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

Javna akcija organizira se u sklopu programa ”Podrška je važna“  kojeg provodi udruga S.O.S. Virovitica u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Virovitica, a financira ga Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

* Informacijski centar Europe Direct Virovitica (EDIC Virovitica) jedan je od 10 otvorenih centara u Republici Hrvatskoj, lokalna točka Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj i Europske unije za informiranje građana i promicanje građanskog sudjelovanja na lokalnoj i regionalnoj razini, a u Virovitici je otvoren od 2014. godine. Cilj centra je omogućiti građanima Virovitičko-podravske županije da im sve informacije o područjima djelovanja Europske Unije budu dostupne.

Poziv na javnu akciju „Stop seksizmu“ 26.11.2020.godine ispred Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica s početkom u 10 sati 

Udruga S.O.S. Virovitica, 26. studenog 2020.godine održati će javnu akciju u sklopu kampanje Vijeća Europe „Zajedno protiv seksizma“ u suradnji sa Ženskom mrežom Hrvatske*. Akcija će se održati kod Gradske knjižnice i čitaonice u Virovitici od 10 do 12  sati. 

Cilj javne akcije je osvještavanje i senzibiliziranje šire javnosti o problematici seksizama kao neprihvaćenog oblika ponašanja, odnosno nasilja nad ženama. Na štandu vas očekuju razni  edukativni materijali  o seksizmu te njegovim posljedicama u svim dijelovima društva.

Akcija će se održati uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

*Ženska mreža Hrvatske, kao članica Europskog ženskog lobija- najveće europske mreže organizacija za prava žena, provodi projekt Vijeća Europe „Zajedno protiv seksizma“ čiji je cilj provedba Preporuke Vijeća Europe o prevenciji i suzbijanju seksizma (Recommendation CM/Rec(2019)1).