2. Panonsko bilogorski rekreativni MTB maraton: Prve nagrade od 800,00 do 1.000,00 kuna, prijave do 9. rujna do 24,00 sata, start od Hotela Kurija Janković 10. rujna u 10,00 sati

Još je malo ostalo do početka 2. Panonskog bilogorskog rekreativnog MTB maratona koji će se u sklopu Dana Virovitičko-podravske županije održati 10. rujna. Start od Hotela Kurija Janković je u nedjelju 10. rujna od 10,00 sati, a prijave traju do 9. rujna do 24,00 sata. Očekuje se sudjelovanje oko 150 natjecatelja. Ove godine, na maratonu se dvije utrke. Jedna utrka će biti na 74, a druga na 54 kilometara.

Staza A (74 kilometra)

Start maratona je u mjestu Kapela Dvor 8 km od središta Virovitice.

Uz pratnju policije vozi se nekih cca 12 km do mjesta Rezovačke Krčevine gdje usponom u vinograde počinje utrka. Staza je dugačka 74 km s 1100 metara ukupnog uspona i 80 posto staze su makadamski i šumski putevi a ostatak je asfalt. Sva skretanja, opasni spustevi i zavoji označeni bit će službenim oznakama prema pravilniku HBS-a (crna strelica na žutoj podlozi) te će kod najvećih opasnosti biti nazočni i redari na stazi. Na stazi će biti postavljene 2 feed zone (okrjepne stanice). S obzirom na to da se vozi i po županijskim cestama važe sva prometna pravila.

Staza B (54 kilometra)

Start maratona je u mjestu Kapela Dvor 8 km od centra Virovitice. Uz pratnju policije vozi se nekih cca 12 km do mjesta Rezovačke Krčevine gdje usponom u vinograde počinje utrka.

Staza je dugačka 54 km s 800 metara ukupnog uspona i 80 posto staze su makadamski i šumski putevi, a ostatak je asfalt. Sva skretanja, opasni spustevi i zavoji označeni bit će službenim oznakama prema pravilniku HBS-a, (crna strelica na žutoj podlozi), te će kod najvećih opasnosti biti nazočni i redari na stazi . Na stazi će biti postavljena 1 feed zona (okrjepne stanice). S obzirom na to da se vozi i po županijskim cestama važe sva prometna pravila.

Utrka se vozi prema pravilima UCI-a i HBS-a i pravilima koje je odredio organizator. Maraton prolazi odličnom Biciklističkom stazom “Put šarana”. Staza koja okružuje 9 ribnjaka u potpunosti ručno izrađena i trasirana u prekrasnoj šumi. Virovitički ribnjaci su poznati u užem okruženju grada Virovitice kao vodeće rekreativno, sportsko i relaksacijsko odmaralište. Atraktivnost Virovitičkih jezera je prepoznata kod brojnih posjetitelja, prepoznata je i od strane aktivnih biciklista u širem području. Biciklistički klub BOR već godina radi i održava ovu atraktivnu XC stazu gdje se organiziraju biciklističke utrke u sklopu SBBL Slavonske brdske biciklističke lige. Ovo je ujedno i “najbolji dio staze” koja privlači bicikliste, trkače, planinare i ostale zaljubljenike u prirodu.

KATEGORIJE:

Muška i ženska.
Nagrade za prva 3 mjesta u obje kategorije na stazi A:
1. Mjesto – 1000 kn + kupon za 50 % popusta na spavanje u Hotelu Kurija Janković
2. Mjesto – 800 kn
3. Mjesto – 600 kn
Pokloni sponzora

Nagrade za prva 3 mjesta u obje kategorije na stazi B:
1. Mjesto – 800 kn + kupon za 50 % popusta na spavanje u Hotelu Kurija Janković
2. Mjesto – 600 kn
3. Mjesto – 400 kn
Pokloni sponzora

PRIJAVA STARTNINA I NAČIN PRIJAVE

POJEDINAČNA PRIJAVA, ime i prezime, klub, veličina majice (S/M/L/XL) – potvrdu uplate poslati na e-mail: klubkeksvirovitica@gmail.com ( u prijavi navesti koju stazu vozite A ili B)
SKUPNA PRIJAVA (klub), na email: klubkeksvirovitica@gmail.com (u prijavi navesti koju stazu vozite A ili B)
Prijava sadržava: ime i prezime, klub, koju stazu vozite A ili B , veličina majice (S/M/L/XL) – potvrdu uplate poslati na e-mail:klubkeksvirovitica@gmail.com
PRIJAVE TRAJU do 9. rujna 2017. godine do 24,00 sata
Startnina iznosi: 50,00 kn i uključuje :
– Startni broj+ ručak + piće + poklon majicu organizatora
– Dežurstvo HGSS
– Okrijepu na Feed zoni ( STAZA A ima 2 feed zone )
– Maraton je prijavljen kod HBS-a.
UPLATA STARTNINE – izvršiti na žiro račun kluba :
PBZ HR05 2340009 111 051 2205

(u pozivu na broj upišite datum uplate). – potvrdu uplatu poslati na : klubkeksvirovitica@gmail.com
Organizator će omogućiti uplatu startnine prilikom registracije na dan utrke za svaku valjanu prijavu, prema zadanoj satnici, sve sukladno pravilniku HBS-a.

Na utrci mogu nastupiti sve punoljetne osobe koje se osjećaju sposobnim nastupiti, bez obzira na licencu ili članstvo u nekom klubu, maloljetne osobe od 16 godina (rođene 2000. godine i starije) mogu nastupiti isključivo uz potpisanu izjavu roditelja/staratelja (predati kod registracije) u kojoj je vidljivo da je suglasan da dijete nastupi na utrci na vlastitu odgovornost, osim juniora koji imaju važeću licencu HBS-a za nastup u juniorskoj kategoriji.

– osobe mlađe od 16 godina ne mogu nastupiti
– svi natjecatelji nastupaju na vlastitu odgovornost i organizator od sebe odbacuje bilo kakvu odgovornost za štetu nastalu od strane natjecatelja prema drugima ili sebi. Obavezno nošenje zaštitne kacige bez koje nastup neće biti dozvoljen. Ako natjecatelj na stazi skine zaštitnu kacigu, te bude uočen od strane sudaca i kontrole na stazi, automatski će biti diskvalificiran i preusmjeren na najbliži put prema cilju. Svi natjecatelji koji do feed zone ne stignu do 17,00 sati bit će preusmjereni najbližim putem do cilja. Staza se za sve zatvara u 18,00 sati, nakon čega će kontrolno vozila obići stazu radi provjere i sve zaostale usmjeriti na najbliži put prema cilju.