Sramotu od ankete iz Virovitičkog lista nitko nije želio potpisati!

Objavljeno:

spot_img

U tekstu Virovitičkog lista, u kojem je prezentirana anketa ICV, unatoč vrlo opsežnim “analizama”, očito je da nedostaje nekoliko pojašnjenja. Ovi nedostaci su toliko očigledni, pa začuđuju i pojedini pisani osvrti naših analitičara u kojima se ovi nedostaci ne spominju.

Na primjer, tekst o anketi nije potpisao niti jedan novinar ili analitičar. Vjerojatno je da si takvu sramotu nitko od navedenih nije htio natovariti, jer “rezultati” ankete ukazuju na vrhunsku popularnost stranke HDZ u gradu i županiji. Kako bi uopće netko posumnjao u iskrenost ovog napisa kada su nas rezultati ove garniture učvrstili na dno tablice hrvatskih županija svrstanih po bogatstvu. I da, ipak smo predzadnji u istoj tablici po ostvarenom dohotku, što “značajno” popravlja sliku o uspješnosti ovdašnjeg HDZ-a. Zaposlenost nije iskazana u ovoj tablici, a to ćemo ostaviti vodećim ljudima HDZ-a da se sami pohvale.

SdpFaktura od ankete ne postoji!?

Nadalje, novinarsko društvo grada Virovitice je pokušalo dobiti na uvid fakturu koju je ICV-u izdala organizacija koja je provela anketu. Uvidom u fakturu bi se razjasnila mnoga pitanja oko ove “ankete”, ali pogađate… nema fakture u knjigovodstvu ICV-a !?!

U kontekstu ovog događaja potrebno je istaknuti da se zaposlenicima Informativnog centra u skoroj budućnosti mora osigurati maksimalna neovisnost, kako u uređivačkoj politici tako i u gospodarenju ovom medijskom kućom te bi se i tako izbjegle nepotrebne avanture, poput imaginarnih anketa kao što je ova posljednja, objavljena u Virovitičkom listu.

Na kraju, bilo bi dovoljno da HDZ izađe barem s jednom dodatnom informacijom: koja od vrtićkih grupa je iscrtala njihove grafove iz ankete – tratinčice, zumbuli ili maćuhice.

Stoji u poopćenju Gradskog odbora SDP-a Virovitica.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Našu županiju posjetilo 989 turista. Po posjećenosti smo predzadnji u Hrvatskoj

Statistika je skup netočnih podataka, rekli bi naši stari....

Igor Tomljanović je novi potpredsjednik Hrvatskog auto i karting saveza

Dvojica vrhunskih, dugogodišnjih sportaša i poslovnih ljudi novi su...

Martina Jakelić imenovana direktoricom Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije u novom četverogodišnjem razdoblju

Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, nakon...