Sredstvima Virovitičko-podravske županije, HOO-a i Sportske zajednice VPŽ, za sportaše je nabavljeno kombi vozilo, drugo u zadnje dvije godine

0
561

Sportska zajednica Virovitičko-podravske županije, u okviru projekta „Aktivne zajednice za 2020. godinu“, prijavila je i dobila kombi vozilo. To je drugu godinu zaredom kako se Sredstvima Virovitičko-podravske županije, HOO-a i Sportske zajednice VPŽ, nabavlja kombi vozilo koje će koristiti brojni sportaši s područja naše županije, odnosno za potrebe svih sportskih saveza koji djeluju u zajednici i pri sportskim zajednicama gradova, Orahovica, Slatina, Virovitica, te Općine Pitomača.

Ovo je drugo kombi vozilo koje je kupljeno uz potporu HOO-a i VPŽ u zadnje dvije godine i sada, Sportska zajednica VPŽ, zadovoljavamo potrebe svih svojih korisnika koji kombije Sportske zajednice VPŽ koriste potpuno besplatno.
Vrijednost kombi vozila Opel Zafira je 220.000,00 kuna od čega je Virovitičko-podravska županija izdvojila polovicu, HOO je dao 60.000,00, a ostatak će biti sredstva Sportske zajednice Virovitičko-podravske županije.

– I ove godine smo odlučili sudjelovati u natječaju Aktivne zajednice 2020. Polovicu iznosa je izdvojila VPŽ. Ovo je već drugu godinu zaredom kako nabavljamo kombi vozila za naše sportaše, uglavnom one najmlađe. Ovo je samo dio županijskih ulaganja u sport. Našu halu Viroexpa smo, dok se sajam ne održava, pretvorili u „sportski hram“. Ovdje vježbaju sve generacije sportaša. Osim toga, tu su i energetske obnove naših sportskih dvorana. Nama je sport važan. Njime se pospješuje zdravlje, a našoj djeci nudi mogućnost razvoja društvenih kapaciteta – naglasio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Tajnica sportske zajednice Virovitičko-podravske županije, Dora Međimorec, o nabavci ovog kombija je kazala.

– Sigurnost u prometu bio nam je primarni motiv za potrebe sportskih saveza i odlaske na natjecanja sportaša. S njim će odlazak na pripreme i natjecanja biti jednostavnije i lakše uz novo vozilo u kojem će najviše putovati djeca, polaznici sportskih škola.

Uz župana Androvića i tajnicu Međimorec, primopredaji kombi vozila nazočila je i privremena pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju VPŽ Martina Bunić, pročelnik za društvene djelatnosti Grada Virovitice Alen Bjelica, predsjednik Sportske zajednice VPŽ Saša Topić kao i tajnik Sportske zajednice grada Virovitice Tihomir Majstorović.