Sredstvima Županije, Zavod za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije bogatiji za dva nova vozila hitne službe

Objavljeno:

 Početkom srpnja je župan Virovitičko-podravska županije Igor Andrović, ravnateljici Zavodu za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije Lahorki Weiss u Virovitici predao ključeve 5 novih sanitetskih vozila, za što je Županija izdvojila oko 1.600.000 kuna. Virovitičko-podravski župan Igor Andrović na prigodnoj svečanosti, u ponedjeljak, 13. kolovoza, Zavodu za hitnu medicinu za potrebe izvanbolničke hitne medicinske službe, je Lahorki Weiss predao je ključeve još dvaju novih vozila, ukupne vrijednosti 752.000 kuna.

– Novih sedam vozila, koliko nam je županija kupila ove godine, dovoljan je dokaz koliko skrbi o potrebama građana u našem zdravstvu, koji u svakom trenutka u potpunosti s našim liječnicima i suradnicima imaju dostupnu izvanbolničku hitnu medicinu. Inače imamo 10 timova za područje Virovitice, 10 za ispostavu Slatina te po 5 timova u ispostavama Orahovica i Pitomača. Od ova dva, jedno novo vozilo ostaje u ispostavi Virovitica, a drugo ide u Slatinu – kazala je tom prigodom Lahorka Weiss, ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije te uz zahvalu Virovitičko-podravskoj županiji na čelu sa županom Igorom Androvićem na novim vozilima.

Prema njezinim riječima prosječna starost vozila u hitnoj medicini iznosi 7 godina, pa je zbog starosti, kvarova, velikog broja prijeđenih kilometara i troškova održavanja potrebno uvijek kupovati nova.

– Riječ je o ulaganjima u nova vozila za potrebe Zavoda za hitnu medicinu u ovoj godini od oko 2.300.000 kuna, a ona će sigurno doprinijeti boljim uvjetima rada liječnika, ali i većoj zdravstvenoj skrbi za naše građane. Ovo nije kraj ulaganja županije u zdravstvo jer krenuli smo u projektiranje nove zgrade Zavoda za hitnu medicinu, koja bi objedinila sanitet, upravu i dojavni centar što će u mnogome olakšati, ali i poboljšati posao djelatnika Zavoda – istaknuo je župan Igor Andrović.

Uz djelatnike Zavoda za hitnu medicinu svečanosti su nazočili županijska pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Melita Sirovica, predsjednica Upravnog vijeća Zavoda za hitnu medicinu VPŽ Zorica Hegedušić kao i Tonček Moslavac, v.d. voditelja Područne službe Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje u Virovitici. (vpz.hr)

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni