Učenici Područne škole Starogradački Marof od početka nove školske godine 2013./2014. nastavu će pohađati u novoj školi čiju su izgradnju financirali Virovitičko-podravska županija i Općina Pitomača. Radovi na izgradnji Područne škole Starogradački Marof, OŠ Petra Preradovića Pitomača, započeli su 5. rujna 2012., a otvorena je točno godinu dana od tog datuma. Na svečanom otvorenju nazočili su saborski zastupnik Josip Đakić, župan Tomislav Tolušić, predsjednica Županijske skupštine Ana-Marija Petin, zamjenici župana Sanja Bošnjak, Zdravko Dijaković i Igor Pavković, načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić, pročelnici upravnih odjela Virovitičko-podravske županije, načelnici i ravnatelji ustanova i škola s područja županije…

Na prigodnoj svečanosti otvorenja nastupili su učenici Područne škole Starogradački Marof i Kulturno-umjetničko društvo “Podravka”. Učenici, njih ukupno 18, novu će školu pohađati podijeljeni u dva razredna odjeljenja.

Podsjetimo se, u mandatu virovitičko-podravskog župana Tomislava Tolušića, na području Virovitičko-podravske županije, izgrađeno je i obnovljeno trideset škola i športskih dvorana. Ovaj tjedan otvorene su područne škole u Sv. Đurđu i Lukaču, a u petak 6. rujna otvaraju se u Novoj Jošavi i Ćeralijama. Ove jeseni otvoriti će se još dvije područne škole u Sedlarici i Rogovcu, Srednja škola S. Sulimanca u Pitomači i Studentski restoran u Virovitici, čiju je izgradnju financirala Virovitičko-podravska županija.