Stanovnici Nove Bukovice sljedeće će godine imati novu ambulantu opće medicine i dentalne medicine

Objavljeno:

Općina Nova Bukovica je prije više od dvije godine ostala bez ambulante opće medicine te su stoga pacijenti bili primorani ići u ambulante u Mikleušu ili Slatini. Zahvaljujući inicijativi virovitičko-podravskog župana Tomislava Tolušića i načelnika Općine Nova Bukovica Željka Vencla, stanovnicima Nove Bukovice će jedna od osnovnih usluga ponovno biti na dohvat ruke. Općina je od župe u Novoj Bukovici dobila na korištenje na 30 godina zgradu na Trgu dr. Franje Tuđmana koja će biti rekonstruirana i prenamijenjena za potrebe stomatološke i ambulante opće medicine.

Radovi na rekonstrukciji započeli su početkom listopada ove godine i odvijaju se prema planu. Do sada je napravljena kompletna fasada i krovište, gotova je unutarnja žbuka i knauf, postavljena je hidroizolacija, glazure i podovi, razvodi za centralno grijanje te PVC stolarija. U tijeku su radovi na ulaznom i stražnjem stubištu te postavljanju opločnjaka.

– Ovo je samo jedna u nizu nedavnih inicijativa koje su došle i od općina i Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije, a vezano za povećanje kvalitete zdravstvene zaštite stanovnika u našim ruralnim područjima. Nedavno su započeli i u Zdencima radovi na izgradnji nove ambulante,a uskoro će očekuje i početak radova na novoj ambulanti u Čađavici. Takvim projektima pokazujemo da želimo pomoći našim stanovnicima, i mladima i starima, da ostanu na svojem području te da imaju zadovoljavajuću kvalitetu zdravstvene zaštite. – rekao je župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić.

Investicija je vrijedna 1,5 milijuna kuna, izvođač radova je tvrtka Građevinarstvo Horvat d.o.o. iz Noskovačke Dubrave, a rok završetka je 1. kolovoza 2016.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni