Ovim putem HSP AS traži hitnu i neopozivu ostavku “slučajnog” premijera Zorana Milanovića zbog neprimjerenih istupa u javnosti i uvođenja “verbalnog delikta”.

Premijer

HSP AS najoštrije osuđuje neargumentirane izjave premijera Zorana Milanovića upućene predsjednici HSP AS i saborskoj zastupnici Ruži Tomašić u kojima se, bez prethodno preslušanog njenog govora, na neprimjeren način obrušio na gospođu Ružu Tomašić. Nepotrebnim uhićenjem Zdravka Mamića i verbalnim obrušavanjem na Ružu Tomašić u Hrvatsku se na mala vrata vratio „verbalni delikt“. Podsjećamo širu hrvatsku javnost kako se, upravo u vrijeme komunističkog jednoumlja (1945. – 1990.) jednopartijski sistem pomoću “verbalnog delikta”, brzo i efikasno obračunavao sa svojim neistomišljenicima. Na tragu njegovih aktualnih i prethodnih izjava uvjereni smo kako je Zoran Milanović “slučajni” premijer jedne podobne i nesposobne Vlade.

HSP AS najoštrije osuđuje i izjavu premijera Zorana Milanovića u kojoj jasno i nedvosmisleno definira obrambeni i Domovinski rat kao građanski. Ovim izjavama premijer RH evidentno krši Ustav RH koji u svojim Izvorišnim osnovama govori kako hrvatski narod ima, između ostalog, povijesno pravo na punu državnu suverenost što se očitovalo pobjedom u Domovinskom ratu (1991. – 1995.), Deklaraciju o Domovinskom ratu, koja je izglasana na najvišem zakonodavnom tijelu u RH, a to je Saboru RH. Karakter obrambenog, Domovinskog rata potvrđen je i oslobađajućom presudom hrvatskim generalima Mladenu Markaču i Anti Gotovini 16.11.2012. godine.

Pozivamo gore navedene nadležne institucije da poduzmu hitne zakonom predviđene mjere protiv premijera RH Zorana Milanovića.

Zbog svega navedenog HSP AS traži hitnu i neopozivu ostavku premijera RH Zorana Milanovića jer je očito da premijer i aktualna Vlada RH nisu sposobni obavljati onu zadaću koju im je hrvatski narod povjerio.