Damir Barić
Damir Barić

U potpunoj nezainteresiranosti i izostanku znanja i sposobnosti, ova i prethodna gradska uprava na čelu s gradonačelnikom, uspjeli su svojim trudom doprinijeti uništavanju većine velikih tvrtki u našem gradu.

Kao podsjetnik na izgubljena radna mjesta, nabrajam HDZ-ove “uspjehe”: PIK Virovitica, Kooperacija, Trgocentar, Agroservis, Rad, Virovitičanka, Ukus, Uzor, Klaonica, Čazmatrans, a prepolovljen je broj radnih mjesta u TVINU, Rapidu i Hrvatskim duhanima.

Pompozne najave gradonačelnika Ivice Kirina o velikom interesu investitora za naše industrijske zone, koji stoje u redovima na ulazu u Viroviticu i samo čekaju da on potvrdi svoj mandat na sljedećim izborima, su neistinite priče i služe samo za ovo predizborno vrijeme. Sljedeća velika tvrtka u gradu koja se bori s egzistencijalnim problemom je OPECO i tvrtka SILOSI VTC.

Srećom, ovaj vrući krumpir u gradu neće biti prepušten sam sebi u svojoj agoniji borbe za opstanak, nego je zahvaljujući Virovitičanima koji participiraju u državnoj vlasti postao predmetom kojim se intenzivno bavi i Ministarstvo financija. Ovo ministarstvo poduzima sve kako bi 200 zaposlenih u OPECU i 95 zaposlenih u Silosima VTC ostali na svojim poslovima, a naše firme opstale. Postoji i podrška Vlade RH kako bi se kvalitetno proveo proces restrukturiranja i sačuvala radna mjesta. Jer, “svako radno mjesto je bitno”!