U utorak je stigao još jedan od kontingenata medicinske oprema za zdravstvene djelatnike za sve ustanove s područja Virovitičko-podravske županije (zaštitna odijela i kombinezoni, rukavice, ogrtači, maske, dezinfekcijska sredstva za osobnu upotrebu i dezinfekciju prostora…).

Oprema je namijenjena za medicinske djelatnike i prostore u Općoj bolnici Virovitica, Domu zdravlja Virovitičko-podravske županije, Zavodu za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko-podravske županije, Zavodu za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije. Oprema je stigla od Ravnateljstva civilne zaštite RH, a zdravstvenim ustanovama s područja VPŽ, podijeljena je u dvorištu Područnog ureda civilne zaštite Virovitica.

Tom prigodom su župan Igor Andrović, kao i načelnik Stožera civilne zaštite VPŽ, Marijo Klement, naglasili kako je ovo tek dio opreme koja dolazi na područje Virovitičko-podravske županije i kako sve zdravstvene ustanove s našeg područja raspolažu potrebnom opremom s kojom zdravstveni djelatnici mogu sigurno i kvalitetno obavljati usluge brige i skrbi za stanovnike s područja naše županije. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)