Stjepan LachNakon mjeseci najava ove subote započela je hrvatska inačica popularnog talent showa “The Voice”. U pitanju je natjecanje u kojem se traži najbolji vokal Hrvatske, a od drugih showova razlikuje se po tome što žiri na prvoj audiciji ne vidi natjecatelje jer su im okrenuti leđima (tzv. Blind Auditions). Na taj način biraju isključivo prema vokalu, a ne prema izgledu natjecatelja. U žiriju, prema svjetskoj licenci, sjede redom pjevačke zvijezde, a u hrvatskom slučaju to su Indira Levak (nekoć Vladić), Ivan Dečak iz Vatre, Tony Cetinski i Jacques Houdek.

Njihova uloga u showu je mentorska, odnosno svatko od njih imat će svoj tim, sastavljen od natjecatelja koji su njih odabrali. Točnije, svaki od natjecatelja za kojeg se okrene više od jednog stolca (više od jednog člana žirija smatra da je zaslužio mjesto u daljnjem natjecanju), sam natjecatelj bira u čijem timu želi biti. Ako se ne okrene niti jedan stolac, natjecatelj završava natjecanje.

Odmah na početku showa četvorka mentora zajedno je nastupila, a potom su nas u emisiju uveli Iva Šulentić i Ivan Vukušić. U daljnje natjecanje proći će 12 kandidata u svakom timu, a svi oni u emisiju su došli iz predaudicija koje nismo imali priliku vidjeti. Na kraju će osvojiti ugovor s izdavačem i titulu “najboljeg glasa Hrvatske”.

Nastupio Stjepan Lach iz Turnašice

Stjepan Lach iz Turnašice bio je prvi natjecatelj kojem se nije okrenuo niti jedan mentor, što znači da nije prošao dalje. Tony je na kraju kazao da se kaje što se nije okrenuo, a slično je ponovio i Dečak. Na kraju su svi skupa zaplesali uz natjecatelja kojeg nisu pustili dalje, a Indira ga je i poljubila.