Održana konferencija za novinare Županijskog odbora HDZ-a Virovitičko-podravske županije na temu “Što je stvarni cilj Linićeve porezne represije?”

Na konferenciji za novinare na temu: “Što je stvarni cilj Linićeve porezne represije” Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Virovitičko-podravske županije, uz predsjednika Županijskog odbora saborskog zastupnika Josipa Đakića, nazočili su dopredsjednici Županijskog odbora Tomislav Tolušić i Ivan Roštaš, tajnik Županijskog odbora Sanja Kirin, predsjednici gradskih i općinskih odbora s područja Virovitičko-podravske županije…

Saborski zastupnik Josip Đakić oštro je osudio dosadašnji rad ministra Linića i Vlade općenito koja vodi Hrvatsku u propast: “U 23 godine, rata, razaranja, svih nedaća, izgradnje, obnove, zbrinjavanja izbjeglica, svih ratnih stradanja i strahota nije se dogodilo da Proračun ima deficit od 13 mlrd kuna. To je katastrofa koja je zadesila Hrvatsku državu, bez obzira na povećanje PDV-a, bez obzira na poreznu presiju kao u vrijeme bivših komunističkih vladara kada su se čistili tavani…”- Upravo stoga Josip Đakić naglašava da aktualna vlast u dvije godine vladavine ne razumije probleme, ne zna ih riješiti i poziva je da odstupi.
“Hrvatska je doživjela totalni financijski kolaps. Ova konferencija je savana iz razloga kako bi upozorili sve mjerodavne, kako bi prozvali one koji ne znaju neka se maknu sa pozicija koje obnašaju, jer ne mogu voditi Hrvatsku u dužničko ropstvo, ne mogu rasprodavati hrvatsku imovinu da bi namirili ono što su upropastili. Da su nastavili politiku investicija i otvorenih vrata i da nisu proganjali poduzetnike i obrtnike i zatvarali njihove firme, da nisu podizali nego smanjivali PDV sigurno bi ostvarili kontra-efekt i brzo plaćanje…” – nastavio je Đakić. “Porezna represija iz mjeseca u mjesec, bez povećanja prihodovne strane s obzirom da je gospodarstvo uništeno, bez poticanja izvoza, uništavanjem, blokadom i ovrhama malih obrtnika i poduzetnika dovela je Hrvatsku do brojke veće od 330.000 nezaposlenih.”

Dopredsjednik Županijskog odbora, virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić govoreći o stanju u zdravstvu na području županije istaknuo je kako je Županija prije više od pola godine Opću bolnicu Virovitica zbog njenog dugovanja bila prisiljena dati državi na upravljanje.
- Očekivali smo da će ta sanacija ići u dobrom smjeru, da će bolnica izići iz dugova, međutim danas možemo samo zaključiti da nikada veći kaos i rasulo nisu bili u našoj bolnici od njezina osnutka pa sve do danas i to upravo zahvaljujući “političkom monitoringu” SDP-a i njegove ekipe nad virovitičkom bolnicom. Tijekom posljednjih šest mjeseci, iako želimo, nemamo nikakvih kontakata s bolnicom, iz koje prema saznanjima liječnici odlaze, najavljuje se ukidanje odjela i nažalost ne bih se čudio da se na kraju ova bolnica i ukine – istakao je Tomislav Tolušić, a Josip Đakić je pritom dodao kako Opća bolnica Virovitica dobavljačima još uvijek nije platila dug od 20 milijuna kuna te da sanacijska upraviteljica u posljednjih dva mjeseca u bolnici bilježi dug od novih 7 milijuna kuna, te da je zbog toga došlo vrijeme da i ona odstupi.
Tomislav Tolušić naglasio je kako je iz rebalansa proračuna Hrvatskih voda vidljivo kako za Virovitičko-podravsku županiju nema sredstava za nastavak projekata navodnjavanja, pa i za one koje je u smislu izgradnji kanalizacija započeo virovitički Virkom.
Govoreći o studentskom standardu Tomislav Tolušić je iznio podatak da država u studentskoj menzi, koja će uskoro biti završena, ne želi subvencionirati prehranu studenata kao u drugim hrvatskim gradovima, pa će se studenti koji se školuju u Virovitici, tj. na području Virovitičko-podravske županije osjećati studentima drugog reda.
Sanja Kirin, tajnica Županijskog odbora HDZ-a, napomenula je kako će Linićeva politika i nadležno ministarstvo blokadom i ovrhom obrtnicima koji su dužni više od 2000 kuna blokirati njihov rad te ih natjerati na zatvaranje obrta, a što će prouzročiti još veću nezaposlenost.