spot_img

Što možete očekivati u sklopu Virovitičkog uličnog festivala?

Objavljeno:

U sklopu ovogodišnjeg Rokova od 14. do 16. kolovoza održat će se 5. virovitički ulični festival (VUF) koji će ove godine okupiti preko 50 izvođača. Na više lokacija u gradu očekuju vas klauni, žongleri, bubnjari, cirkuske radionice, face painting… za svakoga ponešto.

Virkuska udruga “Razbibriga“, Samobor

Kesteni papaja – ulični cirkuski show
Kesten i papaja su dvoje majstora (klauna) u akciji dizanja raspoloženja.
Međusobnim odnosom i interakcijom s publikom stvaraju atmosferu pogodnu za kišu
suza radosnica. Iznenađuju publiku manipulacijom rekvizita tipičnih za majstore, a
transformacijom lika, neobičnim i neočekivanim točkama te vatrenim finalem gledatelje
dovode do smjehoplača. Neki od rekvizita koji se pojavljuju u predstavi su – metar vulgaris, odčepljivač wc-a, rola(do)bola, baklje, vatreni hula hoop..
Show je autorski uradak izvođača, namjenjen je svima koji se ne srame nasmijati i zabaviti u javnosti.

Izvođaći: Matija i Tatjana Vuletić
Trajanje otprilike 35 minuta. Produkcija: Žonglerska grupa „Razbibriga“, 2014. godina
Izvođaći: Matija i Tatjana Vuletić
Kostimografija: „Radiona“ (Mirela Noršić, Maja Cipek).

Đon Kesten show

Autorski show tj. jedan potpuno drugačiji cirkuski svijet iz mašte kroz koji vas vodi Đon Kesten – klaun, ekvilibrist, žongler, lakrdijaš…konstruktor, majstor, šeprtlja…

On je poeta te ujedno i harambaša a publika ga simpatizira zbog njegove dječačke nevine ludosti.
Svoje gledatelje impresionira vještinom manipulacije kristalnim kuglama da bi ih već u slijedećem trenutku zaprepastio žongliranjem sabljama. U svakom trenutku je sposoban postati zavodnik, šarmer, luda, vražićak te i simpatičan prijatelj.
Ovaj show je specifičan i zbog toga jer Đon Kesten izvodi vratolomije na cirkuskom rekvizitu rola bola što gledatelje ostavlja bez daha. Slažući daske i cijevi, on balansira na visini pri tom žonglirajući vatrenim bakljama. Provlači se kroz ringove i izvodi mnoge trikove te tako vješto manipulira publikom.

Artističkim točkama i interakcijom s voljenim gledateljima popraćenom bujicom smijeha, u njega vas uvlači pravi majstor ulične zabave. Izvlači svakom prolazniku osmijeh ili čuđenje na lice i svi jednostavno progledaju njegovim kestenovskim očima.

Show je namjenjen svima, velikima i malima, starima i mladima, kukcima i pticama, svima kojima su spremni na tren zaboraviti svakodnevne probleme i zaploviti lađom nepredvidivih zbivanja i zabave.

Cirkuliranje – cirkuske radionice

Radionice su prilagođene svim uzrastima a možete se okušati u radionicama: žongliranja,hula hoopanja i ostalih cirkusarija

Face painting – navalite na oslikavanje dječih lica, klinci i klinceze, a čak niti odrasli ne mogu tome odoljeti. To je prilika da budete ono što ste oduvjek željeli biti. Koriste se profesionalne i dematološki ispitane boje za lice i tijelo koje se skidaju vodom i sapunom ili vlažnim maramicama.
Tako da nećete danima ostati pofarbani 🙂

Udruga Kam-hram, Split

Razglednica – cirkuski spektakl je priča o jednom paru, sasvim običnom ili malo neobičnom. Priča o ljubavi odozdo i odozgo. O krevetu koji se uzdiže prema mjesecu noseći sa sobom usnuli par o savršenoj ljubavi Program u trajanju od 90 min – sa glabom uživo koju izvode 4 muzičara

Udruga Antuntun, Rude

”Šašavo šalabajzanje” –  dječja klaunovska predstava,
Šalabajzajući festivalom,…… Ludek izgubi svoj Cirkus…, ali nalazi, usamljeni kofer. Znatiželjno zaviruje u nj’ i život mu postaje pun iznenađenja..koja nesebično dijeli sa svima.., i…, zatitraju zrakom u vrtloge igre….?!

Kućni teatar Škripzikl, Veliki Grđevac

One man band: Škrip – u formi “čovjeka-orkestra”, jedno ŠKRIP biće s drugog planeta svira svoje verzije poznatih pjesama. Sve je u hodu, tako da ga morate hvatati po ulicama festivala!

Cirkusfera, Beograd, Srbija

„ Anonymous“

Šta se dešava kada Anonymous, pojavljujući se iz nepoznatog pravca, sleti na naše ulice??? Ne znajući odakle i gde je došao pokušava da osvoji svoj prostor i pobode zastavu. Ulični performans „Anonymous“ je interaktivni ulični šou ludog uma punog imaginacije i improvizacije, koja svojom duhovitošću ne ostavlja ravnodušnim zemljane koji su se u prolazu zadesili.

Klaunovska animacija na štulama

VELIKI VATRENI SHOW

Očekujte pravi spektakl, spoj koreografirane rutine sa upotrebom vatrenih rekvizita koji će vas ostavite bez daha.

ALEX SHOW (Varaždin)

Sadrži žonglerske točke sa lopticama i čunjevima te manipulaciju magičnim kuglama, a uz komične elemente klaunerije i interakciju s publikom izvođač gradi atmosferu do velikog finala – žongliranja vatrom. U ovom showu moći ćete identificirati svakakve leteće objekte, sulude formacije tijela i rekvizita, magične plutajuće kapljice iz nosa, bavarskog losa, i plamene koji vam dižu na glavi pramene. Na putovanje po bespućima cirkuskih puteva vodi vas veseli izvođač letećih nepodopština Alex, koji svojim ludorijama diže publiku na noge, ruke i trepavice. Pokazat će vam kako mašta sve prašta, i dobro vas nasmijati!

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.
spot_img

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Novinarka Marija Lovrenc dobitnica nagrade “Lajk za odgovorno izvještavanje”

Novinarka i urednica Informativnog centra Virovitica Marija Lovrenc dobitnica...

Virovitička županija razvijena je kao Libanon

Hrvatska je neujednačeno razvijena i jako centralizirana država. Zagreb...

Budite pri oprezu ako se krećete u blizini virovitičke gimnazije

Ako se krećete u blizini Gimnazije Petra Preradovića u...

Matija Gosler ponovno izabran za predsjednika KUD-a Virovitica

Matija Gosler ponovno izabran za predsjednika KUD-a Virovitica: Nastavljamo...