Što nas očekuje u virovitičkoj Noći muzeja?

Objavljeno:

Noć Muzeja 27.1.2017., Gradski muzej Virovitica, Dvorac Pejačević

Kako se Dvorac priprema obnoviti svoje ruho u narednom razdoblju, ova Noć muzeja je jedinstvena prilika da doživite odaje Dvorca kroz zvučnu i vizualnu preobrazbu u konceptu ZMaj Kolektiva i naših dragih gostiju Filipa Merčepa i Nicolasa Sinkovića.

Program:

  • Kada? 27. siječnja 2017.
  • Vrijeme? 21 i 23 sata, točno vrijeme početka glazbenih izvedbi/putovanja.
  • Gdje? Gradski muzje Virovitica, Dvorac Pejačević.

– Što?

Zvučna izložba…

…odnosno koncert koji koristi više različitih prostorija i ambijenata (za razliku od standardnog klasičnog koncerta, gdje se publika zadržava na jednom mjestu tijekom čitavog koncerta), te time spaja koncept koncerta i muzejske izložbe. Svaka prostorija prilagođena je kompoziciji koja se u njoj izvodi (akustički i vizualno) pružajući slušatelju/gledatelju posebno iskustvo ”putovanja” kroz prostor i vrijeme. Slušatelj/gledatelj slijedi zvuk od prostorije do prostorije, i time postaje dio ”glazbenog vremeplova”.

– Kako?

Putovanje se sastoji od pet potpuno različitih ambijenata, koji prate povijesni razvoj glazbe i reproduciraju izabrane trenutke u kompoziciji zvuka i ritma, odnosno kao niz glazbenih izvedbi prostorno i vremenski vođenih kronološki.

– Tko?

ZMaJ Kolektiv: Zrinko Jurić-Čivro, Mario Petrinjak, Jasmin Horak, Iva Gavrilović, Lea Mioković, Barbara Bogojević, Roko Bogojević, Roni Rengel, Zvonimir Gadanec, Tomislav Vrabac, Marina Novosel, Vedran Gorjup, Mirna Mihalković te
marimbist Filip Merčep i Nicolas Sinković.

– A što u međuvremenu izvedbi?

Druženje u Dvorcu i Kontrapunkt (likovna intervencija).

– Čemu?

Cilj je predstaviti publici glazbu u posebno odabranim ambijentima uz vizualne i auditivne multimedijske intervencije te potencirati skrivene i suptilne emocije, priče, situacije, boje i vizije.

Napomene:
Program će biti izveden dva puta tijekom večeri, u 21 i u 23 sata, kroz prazne prostorije Dvorca Pejačević, koji je pred obnovom, te pruža idealan ambijent za eksperimentalan pristup glazbenom putovanju i sasvim jedinstvenu Noć muzeja u začaranom Dvorcu.

Filip Merčep i Nicolas Sinković
Filip Merčep, u suradnji s Nicolasom Sinkovićem na elektronici, izvodit će kompozicije za udaraljke i elektroniku na više odabranih mjesta u Dvorcu uokvirenoj u jednu elektroničku zvučnu sliku (određeni broj zvučnika raspoređenih po cijeloj lokaciji) koje elektronickim interludijima spajaju koncept kompozicija vodeći publiku od lokacije do lokacije.
Elektronički interludiji se izvode uživo snimajući i bilježeći sve što se dogada u trenutku koncerta, provlačeći te muzičke momente kroz razne elektroničke filtere. Samim time improvizirajući tim parametrima, Nicolas i Filip će stvoriti kompozicije kroz koju publika prolazi prateći umjetnika od lokacije do lokacije. Program će se sastojati od skladbi suvremenih skladatelja te autorske kompozicije Nicolasa Sinkovića i Filipa Merčepa – Dialogue for live controlled electronics, percussion and prerecorded sounds.

Više o Filipu Merčepu na http://sudarpercussion.com/filip-mercep/

Pozivamo sve da nam se pridruže u ovogodišnjoj Noći muzeja u sasvim specifičnom ambijentu, sa sasvim specifičnim vizualnim i auditivnim podražajima i požele našem i vašem Dvorcu sretnu obnovu!

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

U Virovitičko-podravskoj županiji 38,4 posto manje Srba, ostaju bez prava na izbor zamjenika župana

Konačni rezultati popisa stanovništva provedenog 2021., objavljeni prošli četvrtak,...

Slatinčaninu Magic Leonu zlatni gumb u Supertalentu

Nakon 11 godina pred žiri Supertalenta ponovno je stao...

Cijena grijanja ostaje ista pa stanarima stambenih zgrada u nadolazećoj sezoni neće rasti troškovi

– Zbog intervencije Grada Virovitice i tvrtke Poslovni park Virovitica...