Što nas u rujnu očekuje u Gradskom muzeju Virovitica?

Objavljeno:

Najava izložbe: Nicolò Sertorio: Na cesti / On the Road predstavlja dva autorska ciklusa fotografija ”Jednom smo bili ovdje / Once We Were Here” (2013-2015) i ”Odmorišta američkog jugozapada / Rest Area of US South West” (2012)

Nicolò Sertorio

– otvorenje 09. rujna 2016. u 19,30 sati

S prvim danima rujna ljeto 2016. zapravo se bliži kraju i počinje nova izložbena sezona. Nakon ljetne splitske izložbe, Muzej grada Koprivnice se za nešto više od tjedan dana hrvatskoj kulturnoj javnosti po treći put predstavlja svojim projektom međunarodne kulturne suradnje. Radi se o transkontinentalnom izložbenom projektu suvremene umjetničke fotografije kojom se američki fotograf Nicolò Sertorio predstavio u Hrvatskoj. Autorski projekt kustosice Draženke Jalšić Ernečić i izložba znakovitog naslova Nicolò Sertorio: Na cesti / On the Road predstavlja dva autorska ciklusa fotografija ”Jednom smo bili ovdje / Once We Were Here” (2013-2015) i ”Odmorišta američkog jugozapada / Rest Area of US South West” (2012) zahvaljujući organizaciji i produkciji Muzeja grada Koprivnice, značajnoj financijskoj potpori Američkog veleposlanstva u Zagrebu i Ministarstva kulture Republike Hrvatske, te nesebičnoj potpori svih suradnika, partnera i ljubitelja suvremene umjetničke fotografije u Koprivnici, Splitu i Virovitici.

Nakon uspješne svibanjske izložbe u Galeriji Koprivnica, slijedila je ljetna avantura Muzeja grada Koprivnice u Splitu. Izložba Nicolò Sertorio: On the Road, zahvaljujući Hrvatskom udruženju likovnih umjetnika HULU Split i Muzeju grada Splita, predstavljena je splitskoj (i svjetskoj) publici u Dioklecijanovim podrumima, odnosno supstrukcijama Dioklecijanove palače, jednom od najbolje sačuvanih ostvarenja kasnoantičkog graditeljstva utvrđene luksuzne carske rezidencije koja je uvrštena na UNESCO-ov popis svjetske baštine 1979. godine i u Split svako ljeto privlači rijeke kulturnih turista. Činjenica da se u podrumima Dioklecijanove palače nalazio set na kojem je snimana šesta sezona kultne HBO fantasy serije ”Game of Thrones”, izložbu je učinila privlačnijom i publici koja je ovo ljeto obilazila filmske lokacije u Hrvatskoj.

Nakon gradske palače (Galerije Koprivnica) i svjetske antičke baštine (Dioklecijanovi podrumi) slijedi treća izložba umjetničkih fotografija kojom će Nicolò Sertorio i Muzej grada Koprivnice gostovati u virovitičkom dvorcu obitelji Pejačević u kojem partnerstvo i suradnju projekta potpisuje Gradski muzej Virovitica, a likovni postav izložbe povjesničarka umjetnosti i ravnateljica muzeja Mihaela Kulej. Treći dio ovogodišnjeg ciklusa umjetničke fotografije Nicolò Sertorio ”On the Road” nakon Koprivnice (svibanj) i Splita (srpanj) održat će se od 9. do. 30. rujna u Gradskom muzeju Virovitica, gdje će po prvi puta biti predstavljen dio inspirativnih autorskih radova koje je Nicolò Sertorio fotografirao u vrijeme svog boravka u Hrvatskoj. Izložba Nicolò Sertorio ”On the Road” u Gradskom muzeju Virovitica otvara se u petak, 9. rujna 2016. u 19:30 sati.

Nastavak čipkarenja u muzeju

Održana radionica izrade čipke na batiće
snimio Antonio Jurkin

10. rujna 2016., subota, 10-13 sati i 14.30-16 sati

Nastavljamo s čipkarenjem u muzeju s radionicama o tehnici „čipke na batiće“, a koju smo započeli sredinom kolovoza. Spremni za daljnje učenje i nova druženja s voditeljem Igorom Berošem očekujemo sve prijavljene polaznice da se odazovu i nastave svoje započete radove ove zanimljive tehnike ručnog rada.

Podsjetimo, na prošloj radionici uz upoznavanje s muzejskim predmetima – kapicama poculicama čiji je čeoni dio rađen tehnikom „čipke na batiće“ naučili smo namotati konac na batiće, upoznali se s potrebnim pomagalima, naučili kako preplitati niti u osnovnoj „pletenici“ i „stazici“. Slijede nova iskustva i novi radovi.

Radionica započinje u muzejskim prostorijama u Dvorcu Pejačević u 10 sati i traje do 16 sati!

Za dodatne informacije javiti se Jasmini Jurković Petras 099.548.8170 ili jasmina.jurkovic@muzejvirovitica.hr ili 033.721.228

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni