Što s drvcem nakon Božića?

Objavljeno:

spot_img

Sva prirodna božićna drvca koja od 6. do 15. siječnja odložite pored EKO-otoka bit će odvezena na recikliranje. Sa drvca prethodno uklonite sve ukrase, šljokice, svjetla i sve neorganske dekorativne materijale. Popis i lokacije EKO-otoka saznajte klikom na ikonicu EKO-otoci koja se nalazi ovdje lijevo na našoj stranici.

Drvca bilo kada možete osobno donijeti u Reciklažno dvorište koje se nalazi na Gradskom odlagalištu. Stanari zgrada kolektivnog stanovanja mogu svoja božićna drvca odložiti i pored kontejnera za komunalni otpad. Ukoliko baš ne možete odnijeti drvce do EKO-otoka ili u reciklažno dvorište a stanovnik ste Grada Virovitice, iznesite ga pored posude za otpad u dane Vašeg redovnog odvoza otpada drugog tjedna u siječnju (od 6. do 15.) pa ćemo ga pokupiti taj ili slijedeći dan, kažu u gradskom komunalcu, tvrtki Flora Vtc.

Prirodna božićna drvca su biorazgradiva i možete ih sami usitniti i koristiti kao malč prekrivku u vrtu za zadržavanje vlage i sprječavanje rasta korova. Trebate samo voditi računa da je ovakav malč izrazito kisel i nije pogodan za neke biljke.

Važno je da drvca ne spaljujete, pogotovo ne u kaminima i pećima na drva zbog štetnih sastojaka (terpentin) i velike zapaljivosti koja može oštetiti vaš dimovodni sustav.

Ukoliko ste pak za za Božić nabavili i okitili “živo” drvce u posudi, a s namjerom da ga nakon Božića posadite, budite vrlo oprezni jer zbog izrazito niskih temperatura velika je vjerojatnost da Vam to neće uspjeti. Posudu bi trebalo postupno na po nekoliko dana pemještati iz toplijih u hladnije prostore kuće, prvo u hodnik, pa verandu ili u ne grijanu garažu. Nakon privikavanja drvca na hladnoću možete ga iznijeti van u zaklonjen prostor i sačekati toplije vrijeme za sadnju. Tako će vjerojatnost primitka biti puno veća. Djelatnici Florinog Vrtnog centra rado će Vam pomoći dodatnim savjetima o načinu sadnje i izboru najboljeg mjesta sadnje.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Gradu Virovitici čista petica za transparentnost proračuna

Institut za javne financije predstavio je u utorak, 29....

Što Grad Virovitica planira s djecom koja su ostala bez upisa u dječji vrtić?

– Grad Virovitica je u proteklih nekoliko godina uložio više...

Saznajte tko su ovogodišnji dobitnici javnih priznanja Grada Virovitice

Na 11. sjednici Gradskog vijeća Grada Virovitice, održanoj u...

U Grčkoj pao osumnjičenik za zločine u Voćinu i Humu: Htio ići na ljetovanje, čeka ga izručenje RH

Grčka policija privela je u ponedjeljak 59-godišnjeg državljanina Srbije...