Na danas održanoj tiskovnoj konferenciji Hrvatske stranke pravne države u Virovitici upozoreno je kako HDZ želi zavladati lokalnim medijskim prostorom.

– Prilikom rebalansa ovogodišnjeg Županijskog proračuna na jednoj je stavci osigurano 520 tisuća kuna za kupovinu udjela Informativnog centra Virovitica. To ne bi bilo sporno a da zaposlenici Informativnog centra Virovitica davne 1995. godine nisu pokrenuli sudski spor zbog toga što im nije osigurano ustavno i zakonsko pravo sudjelovanja u privatizaciji tvrtke u kojoj su bili zaposleni. Sudski spor još uvijek traje i neizvjesno je kako će završiti, upozorio je predsjednik mr. Siniša Prpić naglasivši da je nejasno u čijem je danas vlasništvu Informativni centar Virovitica.Novca nema za biračke odbore, a ima za medije

Vodstvo Hrvatska stranka pravne države tvrdi da će najprije počistiti ispred svog političkog praga, a potom i od drugih političkih stranaka zahtijevati pošten i transparentan rad na korist svih građana Virovitičko-podravske županioje.

-Naš župan Tolušić slučajno nema 500 tisuća kuna za članove biračke odbore srpske nacionalne manjine, slučajno nije bilo novca za osiguranje škole u Čeralijama, koja je izgorjela, a slučajno župan zaboravlja da je VPŽ na posljednjem mjestu po plaćama u realnom sektoru. Županijska HDZ-ova vlast već dva mandata u županiji o svemu vodi glavnu riječ, a HSPD se protivi takvom ovladavanju najutjecajnijeg županijskog medija.

Suvlasnici ICV-a danas su grad i općine u kojima je HDZ na vlasti

Prema pouzdanim izvorima suvlasnici Informativnog centra Virovitica, u okviru kojega djeluje Županijski radio Virovitica i tjednik Virovitički list, su: Grad Virovitica 26 posto udjela, te općine Lukač, Špišić Bukovica, Gradina i Suhopolje po 18,5 posto udjela. U svim tim lokalnim samoupravama na vlasti je HDZ. Zbog nezavršenog sudskog spora, ali i međusobnih razilaženja oko ovog problema unutar HDZ-a, od prodaje Informativnog centra Virovitica vjerojatno neće biti ništa.

Dragutin Šantoši
Večernji list