spot_img

Studenti Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu predstavili dizajnerske koncepte pješačkih mostova za virovitički Gradski park

Objavljeno:

U sklopu projekta revitalizacije i uređenja virovitičkog Gradskog parka, u parku će, između ostalog, biti uređeno i šest mostova – dva glavna te četiri bočna. Idejna rješenja za četiri mosta izradili su studenti Dizajna Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu. Dizajnerski koncepti pješačkih mostova predstavljeni su u srijedu, 20. prosinca, u virovitičkoj Gradskoj upravi.

Nazočne, među kojima je bio i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin sa suradnicima, voditeljica projekta Đurđica Aragović, predstavnici partnera na Integriranom razvojnom programu „5 do 12 za Dvorac“ te projektanta, pozdravio je uoči predstavljanja profesor s Arhitektonskog fakulteta Mladen Orešić istaknuvši kako su studenti u ovom projektu na najbolji način izrazili osobne kreacije uzevši pritom u obzir sve potrebne elemente: povijesne činjenice, kompatibilnost i estetiku. Od ponuđenih rješenja bit će odabrana četiri koja će biti realizirana u sklopu revitalizacije parka.

Nakon što je svoje koncepte budućih mostova predstavilo svih 17 studenata, u virovitičkom Centru za kulturu otvorena je izložba radova koja će za građane biti otvorena do kraja siječnja 2018. godine.

Izložbu je otvorila Ivana Filipović, direktorica Panonskog drvnog centra kompetencija, koji je poveznica u suradnji Grada Virovitice i Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu.

– PDCK ostaje i dalje uključen u projekt. Naš inženjerski tim će, u suradnji sa studijem Dizajna, ponuditi i konačna rješenja izvedbe. Poanta i misao vodilja bila da se u projekt uključe mladi ljudi te da sudjeluju u kreiranju javnih površina i tako daju svoj doprinos široj društvenoj zajednici, naglasila je Ivana Filipović. (virovitica.hr, M. Bašić)

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.
spot_img

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni