Studenti medicine posjetili Virkom

Objavljeno:

U utorak, 07. ožujka 2017. godine Virkom d.o.o. Virovitica su u okviru terenske nastave iz kolegija Zdravlje u zajednici te u pratnji mr. sc. Dubravke Holik, dr. med. asistentice u Katedri za javno zdravstvo posjetili studenti šeste godine Studija Medicine Medicinskog fakulteta Osijek. Spomenuti posjet je kao dio terenske nastave iz predmetnog kolegija organiziran u suradnji s nositeljicom kolegija prof. dr. sc. Majom Miškulin, dr. med., redovitom profesoricom Medicinskog fakulteta Osijek te ujedno Predsjednicom Katedre za javno zdravstvo i Prodekanicom za poslijediplomske studije Fakulteta.

Domaćini studentima bili su direktor tvrtke Virkom d.o.o. Damir Marenić, dipl. ing. i dr. sc. Slavko Kepec, u dvostrukoj ulozi, kao Voditelj laboratorija u Virkom-u i vanjski suradnik Medicinskog fakulteta Osijek u naslovnom suradničkom zvanju asistenta. Studenti su obišli liniju za pripremu vode za piće s naglaskom na značaj fizikalno-kemijske i bakteriološke ispravnosti vode za piće za ljudsko zdravlje. U praktičnom dijelu izvršeno je određivanje karakterističnih parametara sastava vode, te mikrobiološka pretraga vode za piće sukladno važećim zakonskim propisima.

Virkom d.o.o. počašćen je ovom posjetom, za koju držimo da je priznanje za dugogodišnji rad na unapređenju analitičkih procedura u našem laboratoriju s krajnjim ciljem što bolje kontrole vode za piće koju isporučujemo korisnicima javnog vodoopskrbnog sustava. Medicinski fakultet Osijek je pak iznimno sretan što je budućim liječnicima omogućio izravni uvid u proces kondicioniranja i nadzora zdravstvene ispravnosti vode za piće kao jednog od ključnih čimbenika okoliša koji utječe na zdravlje populacije. Slijedom navedenog, Fakultet nastavlja širiti svoju suradnju u nastavnom procesu sa svim relevantnim dionicima koji svojim djelovanjem utječu na zdravlje populacije te vjeruje kako će se uspostavljena suradnja s tvrtkom Virkom d.o.o. na području nastave u skoroj budućnosti razviti i na području znanstveno-istraživačkog rada.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni