Iako je projekt „Mikeški jestvenik“ službeno završen, Muzej i dalje aktivno sudjeluje u njegovom predstavljanju i promicanju. Tako je u petak, 20.10.2017. na poziv predsjednika Udruge invalida rada Virovitica Damira Brkića etnologinja Jasmina Jurković Petras s profesoricom Ljubicom Mihaljević iz Strukovne škole Virovitica predstavila „Mikeški jestvenik“. Učenici obiju škola (Strukovne i Industrijsko-obrtničke) izradili su neka od jela iz Knjižice recepata: „Mikešku paštetu“ (pašteta od čvaraka), „Paštetu od zeca“, „Paradajs kolač“, „Virov’tički krumpir kolač“, „Kuhani pečeni“ i „Čvarke u piti“. Gastronomsko zadovoljstvo članova Udruge upotpunili smo predavanjem o projektu, značenju Mikeša za Viroviticu, kao i važnosti budućih jestvenih suvenira u kulturno turističkoj ponudi našega grada. Pozitivne reakcije članova Udruge osnažilo nas je u želji daljnjeg promicanja ovog projekta i njegove nadogradnje.

Osim u petak, Muzej je sudjelovao i u subotnjem (21.10.2017.) prezentiranju „Mikeškog jestvenika“ u sklopu manifestacije „Jesen u gradu“ namijenjenu građanima. Učenici Strukovne i Industrijsko-obrtničke škole Virovitica pripremili su jesenski jelovnik: „Domaći mikeški čaj“, „Juhu od noje“, „Pečene misirke“, „Virovitički krumpir kolač“ i „Kruh na rampašu“. Etnologinja Muzeja upućivala je građane na stare recepte, projekt i njegovu svrhu.

U Muzeju nas posebno raduje iskazano zadovoljstvo naših sugrađana, ostvarivanje novih suradnika, predlaganje novih ideja te nadogradnja projekta „Mikeški jestvenik“. Stoga, pozivamo vas da se obratite u Muzej (033.722.127, info@muzejvirovitica.hr ) ili etnologinji Jasmini Jurković Petras (jasmina.jurkovic@muzejvirovitica.hr, 099.548.8170) u vezi starih recepata, zapisa, kuharica, ali i predmeta iz kućanstva i posebno kuhinje, kao i fotografija (koje možemo skenirati i vratiti) ili samo informacije koja će nas uputiti na daljnje istraživanje. Obratite se s povjerenjem u Muzej koji čuva zajedničku baštinu i prezentira ju zainteresiranima.