Sudjelovanje naših stručnjaka na simpoziju o nasilju

Objavljeno:

spot_img

U Opatiji je 20. studenog 2014. godine održan tematski simpozij o nasilju pod nazivom II. simpozij KORACI ZA BUDUĆNOST BEZ NASILJA – NASILJE I MLADI. U radu simpozija aktivno su sudjelovali Siniša Brlas, prof., prim. mr. sc. Miroslav Venus, dr. med. i mr. sc. Vesna Šerepac, dipl. ped. prikazom projekta suzbijanja vršnjačkog nasilja koji se pod nazivom „Kroz život bez nasilja“ od 2010. godine provodi u Virovitičko-podravskoj županiji.

Nasilje među djecom i mladima jedno je od onih rizičnih ponašanja koja se često pojavljuju i uz pijenje alkohola ili zloupotrebu sredstava ovisnosti kod mladih, pa je u smislu prevencije važno napore usmjeriti informiranju i educiranju djece i mladih o tome kako prepoznati nasilje i primjereno na njega odgovoriti zauzimanjem aktivne nenasilne uloge.

U tome smislu Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske u suradnji s odgojno-obrazovnim stručnjacima 2010. godine započinje s projektom „Kroz život bez nasilja“ koji je namijenjen osnaživanju djece i mladih u Virovitičko-podravskoj županiji u vještinama nenasilnog rješavanja sukoba.

Za potrebe projekta nastale su dvije slikovnice: „Pružam ti ruku“ i „Kroz život bez nasilja; deset protunasilnih poruka“, metodički i dadaktički oblikovane tako da se na primjeren način obraćaju djeci. Slikovnice su na ovome simpoziju prikazane stručnjacima koji se profesionalno bave pitanjima nasilja i suzbijanja nasilja.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

U srijedu, 25. svibnja virovitički maturanti proslavit će zadnji dan škole

Srijeda, 25. svibnja za maturante je posljednji dan u...

Igor Tomljanović je novi potpredsjednik Hrvatskog auto i karting saveza

Dvojica vrhunskih, dugogodišnjih sportaša i poslovnih ljudi novi su...

Martina Jakelić imenovana direktoricom Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije u novom četverogodišnjem razdoblju

Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, nakon...