U subotu 30.rujna 2017. u poslijepodnevnim satima na Trgu sv. Terezije Avilske u Suhopolju je održana edukativno zabavna manifestacija pod nazivom „Dani arheologije u Suhopolju“. Naime, danima ranije su članovi Udruge Kreda s odgajateljima, knjižničarima, nastavnicima i učenicima Osnovne škole i s nezaobilaznim sponzorima u Suhopolju radili pripremu za prikaz arheologije ovog područja.

Projekt Gradskog muzeja Virovitica, financiran sredstvima Ministarstva kulture do punog izražaja je došao u završnom dijelu navedenog dana. Pri tome je improvizirani izložbeni prostor trebao dočarati nastambu i način života neolitika, latenskog perioda (Kelta), rimskog i srednjovjekovnog razdoblja. Iako je tiskan deplijan i promotivni materijal, možda su najupečatljivije arheologiju pokazali učenici plesne skupine Osnovne škole u Suhopolju sa scenskim prikazom i plesom kroz sva navedena vremenska razdoblja.

Uključivanjem lokalne zajednice, ovoga puta u Suhopolju, arheološki odjel Gradskog muzeja Virovitica je dobio sigurne čuvare kulturne baštine, s događajem, koji ovisno o volji i sredstvima, može prerasti u zanimljivu turističku ponudu.