Suradnja Gradskog muzeja Virovitica i Hrvatskog muzeja arhitekture HAZU: Izložba “Bernardo Bernardi i TVIN – od komponibilnog sistema uredskog namještaja do programa humanizacije radnoga mjesta“

Objavljeno:

spot_img

Gradski muzej Virovitica prisustvavao je otvorenju izložbe „Bernardo Bernardi i TVIN – od komponibilnog sistema uredskog namještaja do programa humanizacije radnoga mjesta“koje je održano u Hrvatskom muzeju arhitekture pri Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti.

Tematska izložba iz fundusa Hrvatskog muzeja arhitekture HAZU realizirana je u suradnji s Gradskim muzejom Virovitica i Muzejom za arhitekturo in oblikovanje u Ljubljani uz podršku Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Zagreba.

Prilikom otvorenja izložbe govorili su Borka Bobovec, upraviteljica Hrvatskog muzeja arhitekture HAZU, Mihaela Kulej, ravnateljica i viša kustosica GM Virovitica, Iva Ceraj, autorica izložbe i kustosica Hrvatskog muzeja arhitekture HAZU, Stipe Brčić, višegodišnji voditelj Studija dizajna i suosnivač Društva dizajnera Hrvatske, a izložbu je otvorio akademik Andrija Mutnjaković, voditelj Hrvatskog muzeja arhitekture HAZU.

Ravnateljica Kulej naglasila je međumuzejsku suradnju tri muzeja u vezi velikog hrvatskog arhtiekta i dizajnera Bernarda Bernardija i iskazala zadovoljstvo što je izložba, nakon Virovitice, predstavljena u proširenom kontekstu i u Zagrebu.

Kulej je istakla kako je u budućem stalnom postavu virovitičkog Muzeja Bernardi po prvi puta u Hrvatskoj dobio svoj prostor te da je jedna izložbena dvorana posvećena isključivo sinergiji Bernardija i TVIN-a koja je rezultirala ostvarenjem prepoznatljivosti i identiteta koji se i danas pamti a dizajn je preuzeo ulogu pokretača gospodarstva u lokalnoj sredini. 

Upravo za tu izložbenu dvoranu ostvarena je dodatna suradnja između Gradskog muzeja Virovitica i kustosice HMA pri HAZU, dr. sc. Ive Ceraj.

Na kraju ravnateljica Kulej pozvala je sve prisutne, a posebice domaćine Hrvatski muzej arhitektrue i Hrvatsku akademiju znanosti i umjetnosti da posjete Gradski muzej Virovitica te upoznaju novi stalni postav Drveno doba s posebnim osvrtom na hrvatsku dizajnersku baštinu kroz suradnju Bernardija i TVIN-a.

Izložba ostaje otvorena do petka, 26. srpnja 2019. godine, a uz nju će biti organizirana razna događanja poput okruglog stola s temom “Dizajnom do identiteta”, projekcijom kratkog filma “Bernardo Bernardi – klasik hrvatskog dizajna” te stručnim vodstvima. (muzejvirovitica.hr)

Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Pogledajte kako izgleda preuređeni restoran Flora

Novouređeni restoran Flora od ponedjeljka otvara svoja vrata: Uživajte...

U Pejačevićevoj uskoro 46 novih parkirnih mjesta

Uskoro će biti riješen problem parkiranja i zaustavljanja pored...

Pojačan nadzor prometa za Vincekovo

Pred nama je vikend kojega će brojni vinogradari proslaviti...

Odgođen Viroexpo 2022.

Jubilarno 25. izdanje Međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede...