350U četvrtak, 17. listopada 2013. u Obiteljskom centru održat će se sastanak volontera i korisnika programa Tutorski centar – programa pomoći u učenju učenicima viših razreda osnovne škole. Volonteri trebaju doći u 17,00 sati, dok učenici i roditelji trebaju biti u Obiteljskom centru u 18,00 sati.

Na sastanku će službeno započeti provedba programa, učenici će se upoznati sa svojim volonterima, dogovoriti će se način rada, dogovaranja susreta, te će i roditelji, učenici i volonteri biti upoznati s pravilima rada programa.

Kroz program Tutorski centar učenicima viših razreda osnovne škole osigurat će se pomoć u učenju pojedinih predmeta, te na taj način posredno utjecati na povećanje motivacije za rad sa školskim obavezama.

Za korisnike – učenike osiguran je u programu:

početni sastanak i upoznavanje s volonterom u prostoru obiteljskog centra

barem 2 puta mjesečno susreti s volonterom od kojeg će dobiti informacije i pomoć u učenju predmeta koji mu teže ide, ali i savjet o učenju uopće, kako da priđe svojim obavezama u školi, te će dobiti prijatelja u vidu malo starije osobe s kojom će, bude li potrebe, mogao popričati i o drugom poteškoćama i problemima

Učenici srednjih škola prijavljuju se u program uz potpisanu suglasnost svojih roditelja, kako bi bili tutori – volonteri koji bi osnovnoškolcima pomagali u učenju.

Za korisnike – volontere osigurano je kroz program:

  • edukacija u trajanju od 3 susreta s temama: komunikacija, uspostava odnosa, psihologija pamćenja i učenja
  • supervizijski sastanci tijekom trajanja programa
  • potpisan ugovor o volontiranju u kojem su regulirana prava volontera, te volonterska knjižica gdje je upisan sav volonterski rad koji obavljaju (obiteljskicentar.hr)