Naslov

U srijedu, 16. siječnja 2013. godine profesor Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije održao je predavanje za učenike drugoga razreda Srednje škole Stjepana Sulimanca u Pitomači pod nazivom „Gdje se kriju opasnosti“.

To je prvo u nizu planiranih predavanja ove nastavne godine za učenike drugoga razreda svih srednjih škola u Virovitičko-podravskoj županiji. Nastavak je to specifične edukacije učenika koja se kontinuirano već godinama provodi u odgojno-obrazovnim ustanovama u Virovitičko-podravskoj županiji a kojom se nastoji kapacitirati mlade potrebnim znanjima koja im trebaju poslužiti u donošenju pravilnih i pozitivnih odluka u životu.

Smisao je preventivno djelovati među djecom i mladima u smjeru očuvanja populacije od rizičnih i po zdravlje štetnih ponašanja. Stručnjaci Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije ovime nastavljaju doprinositi očuvanju zdravlja ljudi, osobito djece i mladih u Virovitičko-podravskoj županiji.