Sv. Nikola posjetio i darivao najmlađe Virovitičane

Objavljeno:

spot_img

Jedan od najvažnijih događaja u prosincu za one najmlađe zasigurno je dolazak sv. Nikole, omiljenog im sveca koji sa sobom uvijek nosi punu vreću poklona. Radost i uzbuđenje na taj dan, 6. prosinca vladaju od samog jutra kada djeca žure zaviriti u svoje pomno očišćene čizmice očekujući poklone.

Veselje je zavladalo i u večernjim satima i to u virovitičkom Kazalištu. Naime, Grad Virovitica je i ove godine za svoje najmlađe sugrađane organizirao prigodnu kazališnu predstavu koju su odigrali polaznici Dramske skupine Kazališta Virovitica pod vodstvom Snježane Lančić. Predstava „Odabrani“, nastala prema priči Karola Wojtyle, prenijela je mališanima toplu poruku o čudotvornosti dobrote i ljubavi. Najuzbudljiviji trenutak, kako za junake predstave, tako i djecu, bio je dolazak omiljenog sveca – sv. Nikole.

U podjeli poklona mališanima svetom Nikoli su pomogli gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin sa svojim zamjenicima, Damirom Marenićem i Vlastom Honjek – Golinac.

Sveti Nikola je za svakog imao poklon, a djeca su ozarenih lica obećala da će i dogodine biti dobri i poslušni. (virovitica.hr; fotografije: M. Bašić)

Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Pogledajte kako izgleda preuređeni restoran Flora

Novouređeni restoran Flora od ponedjeljka otvara svoja vrata: Uživajte...

U Pejačevićevoj uskoro 46 novih parkirnih mjesta

Uskoro će biti riješen problem parkiranja i zaustavljanja pored...

Pojačan nadzor prometa za Vincekovo

Pred nama je vikend kojega će brojni vinogradari proslaviti...

Odgođen Viroexpo 2022.

Jubilarno 25. izdanje Međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede...