Svečano otvorena novoizgrađena Područna škola u Koriji

Objavljeno:

U novu školsku godinu na oduševljene djece i mještana Korije, uz prigodni program učenika škole te prisustvo tehničkog ministra regionalnog razvoja i fondova EU Tomislava Tolušića, pomoćnika ministra pomorstva prometa i infrastrukture Marija Klementa, saborskog zastupnika Josipa Đakića, obnašateljice dužnosti župana Virovitičko-podravske županije Sanje Bošnjak, gradonačelnika Grada Virovitice Ivice Kirina i drugih uvaženih gostiju, te ravnateljice matične Osnovne škole Vladimir Nazor Sanjice Samac, otvorena je novoizgrađena Područna škola Korija. Tako će 26 učenika sjesti u nove školske klupe od kojih i 7 prvašića.

Nakon što je riječi zahvale uputila ravnateljica matične Osnovne škole Vladimir Nazor Sanjica Samac gradonačelnik Ivica Kirin istaknuo je značaj izgradnje ove škole za samo naselje te pohvalio one koji su pomogli da se obnove ili izgrade područne škole u svim prigradskim naseljima te na kraju najavio rekonstrukciju Područne škole u Čemernici koja će zaokružiti obnovu svih virovitičkih škola u prigradskim naseljima.

Zadovoljstvo otvaranjem nove škole nisu krili ni saborski zastupnik Josip Đakić, obnašateljica dužnosti župana Virovitičko-podravske županije Sanja Bošnjak i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Tomislav Tolušić naglasivši da je Virovitičko-podravska županija primjer kako se odnosi prema djeci u manjim sredinama koja moraju imati iste uvjete kao djeca u gradovima o čemu svjedoče deseci izgrađenih i obnovljenih škola i dvorana u proteklih nekoliko godina.

Vrijednost izvedenih radova iznosila 1.061.000,00 kuna, a radove je izvela Zajednica ponuditelja Slavić-Inženjering d.o.o. i tvrtka Croming d.o.o..

Podsjetimo Grad Virovitica je pored izgradnje Područne škole Korija u proteklih 5 godina utrošio više od 8 milijuna kuna u obnavljanje i izgradnju škola na području grada te su uređene matične i područna škole. (Fotografije: Kristijan Toplak)

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

U Virovitičko-podravskoj županiji 38,4 posto manje Srba, ostaju bez prava na izbor zamjenika župana

Konačni rezultati popisa stanovništva provedenog 2021., objavljeni prošli četvrtak,...

Slatinčaninu Magic Leonu zlatni gumb u Supertalentu

Nakon 11 godina pred žiri Supertalenta ponovno je stao...

Cijena grijanja ostaje ista pa stanarima stambenih zgrada u nadolazećoj sezoni neće rasti troškovi

– Zbog intervencije Grada Virovitice i tvrtke Poslovni park Virovitica...