Svečanoj sjednici Županijske skupštine VPŽ nazočit će predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković

Objavljeno:

spot_img

Na svečanoj sjednici Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije, a u povodu Dana Virovitičko-podravske županije, koja će se održati 3. rujna, u Kazalištu Virovitica, i koja počinje u 11,00 sati, nazočit će predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković. Prije same sjednice, predsjednik Vlade RH, uz svoje domaćine koje će predvoditi župan Igor Andrović, u 10,00 sati, na Gradskom groblju u Virovitici, kod Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata, položit će vijenac, a potom će obići prostore novoizgrađenog Aneksa B1 Opće bolnice Virovitica. Nakon sjednice Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije, u 13,30 sati, predsjednik Vlade RH će sa suradnicima obići novoizgrađeni poduzetnički inkubator u Orahovici.

Potom će predsjednik Vlade RH, Andrej Plenković, predsjedati 9. sjednicom Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem u Orahovici, i koja će početi u 14,00 sati.

Savjet za Slavoniju, Baranju i Srijem osnovan je 8. ožujka 2017. godine kao savjetodavno tijelo na području koordinacije provedbe i praćenja korištenja europskih strukturnih i investicijskih fondova (ESI), instrumenata i programa Europske unije, Europskoga gospodarskog prostora i nacionalnih izvora u okviru “Projekta Slavonija, Baranja i Srijem”, kojim je osigurano 2,5 milijardi eura (18,75 milijardi kuna) iz europskih fondova isključivo za projekte na području pet slavonskih županija. Do sada su sjednice Savjeta održane u Osijeku, Požegi, Slavonskom Brodu, Virovitici, Vinkovcima, Belom Manastiru, Pakracu i Novoj Gradiški. Po završetku 9. sjednice Savjeta bit će potpisani i uručeni ugovori i odluke za Slavoniju, Baranju i Srijem, a predviđene su i izjave za medije.

Uz predsjednika Vlade bit će ministar državne imovine Mario Banožić, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić, ministar rada i mirovinskoga sustava Josip Aladrović te ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković. (www.vlada.hr, www.predsjednica.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Pogledajte kako izgleda preuređeni restoran Flora

Novouređeni restoran Flora od ponedjeljka otvara svoja vrata: Uživajte...

U Pejačevićevoj uskoro 46 novih parkirnih mjesta

Uskoro će biti riješen problem parkiranja i zaustavljanja pored...

Pojačan nadzor prometa za Vincekovo

Pred nama je vikend kojega će brojni vinogradari proslaviti...

Odgođen Viroexpo 2022.

Jubilarno 25. izdanje Međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede...