Svjetski dan bolesnika obilježen donacijom Lions kluba Vereucha

Objavljeno:

U povodu Svjetskog dana bolesnika koji se obilježava svake godine na današnji dan, članice Lions kluba Vereucha posjetile su Odjel za neurologiju Opće bolnice Virovitica i prigodno darovale bolesnike.

„Prvi put otkad postojimo posjetili smo neki odjel Opće bolnice Virovitica, u našoj košari smo pripremili knjige za bolesnike da si skrate vrijeme i antistres loptice da vježbaju svoje ruke. Naša članica Gordana Čurik darovala je jedan svoj rad, apstraktnu sliku koja je već našla svoje mjesto na Odjelu za neurologiju i bit će trajni spomen na današnji dan“ kazala je prilikom posjeta dopredsjednica Kluba Jasna Per – Kožnjak.

Obilježen Svjetski dan bolesnika
Obilježen Svjetski dan bolesnika

Predsjednica Lions kluba Vereucha dr. Ana Bajer – Feketić napominje da je posjet Općoj bolnici Virovitica u skladu s ciljevima Kluba određenim za ovu godinu. „U svjetlu poslanice Pape Franje za današnji dan „Što god vam rekne, učinite“ , odlučili smo se za dolazak u Opću bolnicu Virovitica, a on je u skladu i s motom našeg Kluba koji glasi „Služite“.

Svojim radom služimo svima potrebitima, od djece dijabetičara, socijalno ugroženih obitelji s puno djece do bolesnih. Uvijek mi je drago doći ponovno u bolnicu gdje sam provela 36 godina rada, ali jednako tako uživam i u sadašnjoj ulozi predsjednice Lions kluba Vereucha. Odjel neurologije smo odabrali jer su tu gotovo najteži bolesnici, jer je to odjel koji je doživio svoju renesansu, od toga da je bio u strašno lošim uvjetima, da je bio zatvoren pa ponovno otvoren, do toga da je konačno došao u prostor koji je dostojan i pacijenata i osoblja“ naglasila je dr. Ana Bajer – Feketić.

Svjetski dan bolesnika obilježava se svake godine 11. veljače. Ustanovio ga je Papa Ivan Pavao II – 1993. godine kako bi potaknuo ljude različitih vjeroispovijesti da promisle o svojim mogućnostima brige i njege oboljelih. Cilj obilježavanja je podizanje svijesti o potrebama bolesnih te naglašavanje značenja nužnosti humane i moralne potpore bolesnima.

„Današnji dan posvećen je i zdravstvenom i nezdravstvenom osoblju koje radi u zdravstvenim i socijalnim ustanovama i pomaže potrebitima. U Općoj bolnici Virovitica intenzivno radimo na unapređenju kvalitete pružanja zdravstvenih usluga, a ono se odnosi i na edukaciju zdravstvenih djelatnika i u opremanju bolnice kao i u usvajanju pravilnika i protokola koje zdravstvena ustanova mora imati“ kazala je zahvaljujući na donaciji sanacijska upraviteljica Opće bolnice Virovitica dr.sc. Marijana Živko, dr. med.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni