Svjetski dan bolesnika obilježen donacijom Lions kluba Vereucha

Objavljeno:

spot_img

U povodu Svjetskog dana bolesnika koji se obilježava svake godine na današnji dan, članice Lions kluba Vereucha posjetile su Odjel za neurologiju Opće bolnice Virovitica i prigodno darovale bolesnike.

„Prvi put otkad postojimo posjetili smo neki odjel Opće bolnice Virovitica, u našoj košari smo pripremili knjige za bolesnike da si skrate vrijeme i antistres loptice da vježbaju svoje ruke. Naša članica Gordana Čurik darovala je jedan svoj rad, apstraktnu sliku koja je već našla svoje mjesto na Odjelu za neurologiju i bit će trajni spomen na današnji dan“ kazala je prilikom posjeta dopredsjednica Kluba Jasna Per – Kožnjak.

Obilježen Svjetski dan bolesnika
Obilježen Svjetski dan bolesnika

Predsjednica Lions kluba Vereucha dr. Ana Bajer – Feketić napominje da je posjet Općoj bolnici Virovitica u skladu s ciljevima Kluba određenim za ovu godinu. „U svjetlu poslanice Pape Franje za današnji dan „Što god vam rekne, učinite“ , odlučili smo se za dolazak u Opću bolnicu Virovitica, a on je u skladu i s motom našeg Kluba koji glasi „Služite“.

Svojim radom služimo svima potrebitima, od djece dijabetičara, socijalno ugroženih obitelji s puno djece do bolesnih. Uvijek mi je drago doći ponovno u bolnicu gdje sam provela 36 godina rada, ali jednako tako uživam i u sadašnjoj ulozi predsjednice Lions kluba Vereucha. Odjel neurologije smo odabrali jer su tu gotovo najteži bolesnici, jer je to odjel koji je doživio svoju renesansu, od toga da je bio u strašno lošim uvjetima, da je bio zatvoren pa ponovno otvoren, do toga da je konačno došao u prostor koji je dostojan i pacijenata i osoblja“ naglasila je dr. Ana Bajer – Feketić.

Svjetski dan bolesnika obilježava se svake godine 11. veljače. Ustanovio ga je Papa Ivan Pavao II – 1993. godine kako bi potaknuo ljude različitih vjeroispovijesti da promisle o svojim mogućnostima brige i njege oboljelih. Cilj obilježavanja je podizanje svijesti o potrebama bolesnih te naglašavanje značenja nužnosti humane i moralne potpore bolesnima.

„Današnji dan posvećen je i zdravstvenom i nezdravstvenom osoblju koje radi u zdravstvenim i socijalnim ustanovama i pomaže potrebitima. U Općoj bolnici Virovitica intenzivno radimo na unapređenju kvalitete pružanja zdravstvenih usluga, a ono se odnosi i na edukaciju zdravstvenih djelatnika i u opremanju bolnice kao i u usvajanju pravilnika i protokola koje zdravstvena ustanova mora imati“ kazala je zahvaljujući na donaciji sanacijska upraviteljica Opće bolnice Virovitica dr.sc. Marijana Živko, dr. med.

Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Odgođen Viroexpo 2022.

Jubilarno 25. izdanje Međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede...

Do kraja mjeseca u promet će biti puštena spojna cesta Gajeva – Vinkovačka

Radovi na jednom od dugo očekivanih projekata – spojnoj...