Tajnik ŽK Virovitica Milan Vanđura dobio mađarsko odličje

Objavljeno:

spot_img

Na svečanoj sjednici grada Szentlorinca u Mađarskoj, Milanu Vanđuri tajniku HGK – Županijske komore Virovitica, u petak 17. Kolovoza 2012.god., uručeno je odličje grada Szentlorinca „Nagrada za međunarodne odnose grada Szentlorinca“, koje mu je dodjelilo Zastupničko vijeće Samouprave grada Szentlorinca.

Intenzivne i dinamične aktivnosti HGK – Županijske komore Virovitica i njenog, kako piše „Hrvatski glasnik“, tjednik Hrvata u Mađarskoj, još u broju od 21. listopada 2010. god., „neumornog Vanđure, poznatog među mađarskim gospodarstvenicima, pogotovo u županijama Šomođi i Baranja“, u promociji gospodarstva Virovitičko-podravske županije i Hrvatske i aktivnostima vezanim uz povećanje međusobne gospodarske suradnje i vanjskotrgovinske razmjene, od Barcsa do Budapesta, u Mohacsu, Pecsu, Szentlorincu, Szigetvaru, Kaposvaru, Nagyatadu, Nagykanizsi, Szekesfehervaru i dr., prepoznate su od samouprave grada Szentlorinca u Mađarskoj.

Na svečanoj sjednici, uz laureata Milana Vanđura, bili su nazočni i Ljiljana Pancirov generalna konzulica Republike Hrvatske u Pečuhu, Ivan Slamić predsjednik Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Virovitica, te ostali predstavnici političkog, gospodarskog i kulturnog života Szentlorinca i Mađarske.

Milan Vanđura, tajnik HGK – Županijske komore Virovitica, zahvaljujući na uručenom odličju, izjavio je da on to doživaljava kao istovremeno priznanje i svim djelatnicima HGK – Županijske komore Virovitica, odnosno HGK u cjelini.

Zastupničko vijeće Samouprave grada Szentlorinca, prepoznalo je iznimne rezultate tih aktivnosti, visok stupanj entuzijazma i maksimalnu posvećenost provedbi prekograničnih projekata, u suradnji s javnim i gospodarskim institucijama u Mađarskoj, naglasila je, čestitajući Vanđuri i Županijskoj komori Virovitica, Ljiljana Pancirov generalna konzulica RH u Pečuhu u Mađarskoj.

U obrazloženju nagrade, domaćini su istakli izuzetan doprinos Vanđure, razvijanju gospodarskih odnosa, u petnaestogodišnjem razdoblju, kroz povećanje međusobne vanjskotrgovinske razmjene, te nastupe Szentlorinca na sajmovima „Viroexpo“ u Virovitici i „Agroarca“ u Slatini i gospodarstva Virovitičko-podravske županije na sajmovima u Szentlorincu i ostalim sajmovima u Mađarskoj, predstavljanje Mađarske i Szenlorinca, kao zemlje partnera u Mostaru, BiH, sudjelovanje i doprinos Vanđure u programima i dobivanju sredstava EU, u vrijednosti preko 2,5 mil.€, te razvijanju poslovnih odnosa kroz desetogodišnje sportske susrete poslovnih ljudi Mađarske, BiH i Hrvatske, kao i doprinos razvoju kulturnih odnosa, osobito su istakli snažno angažiranje Vanđure u poticanju izgradnje moderne cestovne prometnice od Pečuha – Sentlorinca – Szigetvara – Barcsa – Virovitice – Bjelovara do Gradeca i Zagreba.

Osobito su istakli činjenicu afirmacije Szentlorinca, kao grada koji koristi kao energent, geotermalne vode i podizače topline.

Prethodna objavaHari
Sljedeća objavaTena Tucelj
Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni