Taksi u Virovitici: Prijevoz od kolodvora do središta grada za 15 kuna

Objavljeno:

spot_img

Glas Slavonije

I Virovitica konačno dobiva taksi. Baš je to bila Ahilova peta sjedišta Virovitičko-podravske županije, jer već nekoliko godina grad nije imao registriranu taksidjelatnost. Najviše su zbog toga patili građani koji nisu imali mogućnost pristupačnog prijevoza do bolnice ili do željezničkog kolodvora, koji baš i nije u središtu grada.

Taksislužba tvrtke Auto Dali d.o.o. Dalibora Đebre već od početka ožujka počinje rad. Tako će dnevna vožnja od središta grada do Čemernice stajati oko 25 kuna, od željezničkog kolodvora do središta minimalnih 15 kuna, do Suhopolja pedesetak kuna, Podgorja 30 kuna, a noću (od 22 do 5 sati) cijene će biti više za 20 posto.

Grad Virovitica donošenjem potrebnih akata i odluka stvorio je sve preduvjete za pokretanje autotaksi prijevoza još prije godinu dana. U nadležnom Upravnom odjelu za gospodarstvo i razvoj bilo je nekoliko potencijalnih autotaksi prijevoznika, no do sada ni jedan od njih nije svoju poduzetničku ideju pretvorio u djelo, kaže nam Matija Mustač, pročelnik tog upravnog odjela. Grad je, pojašnjava, prilagodio i svoje Odluke zahtjevima poduzetnika, tako da je osim vozila s pet sjedala omogućio obavljanje autotaksi prijevoza i vozilima s devet sjedala, zbog isplativosti kako za prijevoznika tako i za korisnike, a sve u svrhu da se autotaksi prijevoz konačno pokrene i u Virovitici. U Gradu je naposljetku zaprimljen jedan zahtjev – spomenutog Virovitičana Dalibora Đebre i njegove tvrtke.

Građani će taksi moći pozvati na broj mobitela 091 234 2224, a vozit će ih kombi Renault Trafic s devet sjedala. Cijena do dva kilometra vožnje iznosit će 15 kuna, a vožnja po kilometru vožnje pet kuna. Čekanje po satu stajat će 50 kuna, a prijevoz prtljage pet kuna po komadu.

– Za sada imam jedno vozilo za taksi, a u budućnosti će nabava novih ovisiti o opsegu posla. Virovitičani dugo nisu imali taksi pa nisam siguran kako će ga sada prihvatiti. Mislim da su cijene povoljne i da će biti posla. Grad Virovitica označit će parkirno mjesto za taksi na autobusnom kolodvoru pa ćemo građanima biti još pristupačniji – kaže nam Đebro.

Budući da vožnja pod utjecajem alkohola može stajati i sto puta više od cijene prijevoza taksijem, posjetitelji virovitičkih noćnih klubova sada mogu odahnuti. (glas-slavonije.hr)

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Gradu Virovitici čista petica za transparentnost proračuna

Institut za javne financije predstavio je u utorak, 29....

Što Grad Virovitica planira s djecom koja su ostala bez upisa u dječji vrtić?

– Grad Virovitica je u proteklih nekoliko godina uložio više...

Saznajte tko su ovogodišnji dobitnici javnih priznanja Grada Virovitice

Na 11. sjednici Gradskog vijeća Grada Virovitice, održanoj u...

U Grčkoj pao osumnjičenik za zločine u Voćinu i Humu: Htio ići na ljetovanje, čeka ga izručenje RH

Grčka policija privela je u ponedjeljak 59-godišnjeg državljanina Srbije...