Tatjana Sabo
Tatjana Sabo

Tatjana Arnold Sabo: Ovo će biti prva revitalizacija Parka u Suhopolju od njegove zaštite, u sklopu projekta održat će se dva trkačka i biciklistička maratona, nabavit će se i 36 bicikala

Tatjana Arnold Sabo, ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije, podcrtala je zadovoljstvo jer je prošao projekt Tourism 4 All na kojem je ova Javna ustanova partner.

Tatjana Sabo
Tatjana Sabo

– Naša javna ustanova upravlja Parkom u Suhopolju i zadovoljni smo jer će se on, nakon dugo godina, napokon obnoviti. Bit će to njegova prva revitalizacija od njegove zaštite šezdesetih godina prošlog stoljeća. Park je zasađen u 19. stoljeću i mnoga su stabla stara i bolesna, a svaka oluja je bila opasnost za šetače i automobile koji su prolazili državnom cestom. Revitalizacija Parka u Suhopolju, radit će se isključivo na osnovu zdravstvenog pregleda stabala. Ona koja će ostati i koja će se zasaditi, dat će novu sliku i parka i obnovljenog Dvorca Janković – kazala je Tatjana Arnold Sabo.

U Dravskoj priči u Noskovačkoj dubravi, organizirat će se predavanja, edukacije, radionice…
– Na njima ćemo osmišljavati nove turističke sadržaje, koji će se nuditi na području Virovitičko-podravske županije i županije Somogy s ciljem većeg dolaska turista na ovaj kontinentalni dio. Organizirat ćemo kamp u prirodu za studente u Hrvatskoj i Mađarskoj. Organizirat ćemo i dva maratona od Dravske priče, preko Suhopolja, do Hotela Kurije Janković do šumskog područja kod Kapošvara koje se naziva Želic. Osim toga, za potrebe projekta nabavit ćemo 36 bicikala koji će ostati kod nas kako bi se u budućnosti obogatila turistička ponuda. Organizirat ćemo i dva biciklistička maratona, a za kraj projekta uslijedit će jedna zanimljiva poslastica.
O čemu se radi?

– U Suhopolju će se održati dvodnevni festival balona. Svatko tko bude želio, iz zraka će, moći vidjeti kako izgleda obnovljeni park i Dvorac Janković – zaključila je Tatjana Arnold Sabo. (Fotografija: Kristijan Toplak)