spot_img

Teško stradavanje vozača mopeda

Objavljeno:

 U ponedjeljak 06. kolovoza 2018. godine oko 03 sata je na županijskoj cesti između Zvonimirovca i Čađavice u slijetanju mopedom s ceste teško ozlijeđen vozač mopeda starosti 22 godine.

Uslijed kretanja neregistriranim, tehnički nepregledanim i neosiguranim mopedom neprilagođenom brzinom prije stjecanja prava na upravljanje i bez zaštitne kacige vozač mopeda, koji je do sada već zatican i kažnjavan zbog počinjenja ovih i sličnih prekršaja, je u oštrom zavoju vozilom zahvatio putnu bankinu i sletio u kanal pokraj ceste. Nakon prometne nesreće vozač je napustio mjesto događaja, dok je moped ostavio u kanalu. Počinitelj ove prometne nesreće je vrlo brzo pronađen, no odmah po pronalasku je prevežen u bolnicu u Virovitici radi pružanja liječničke pomoći.

Nakon izvršenog pregleda od strane liječnika utvrđeno je da je vozač mopeda u toj prometnoj nesreći zadobio teške tjelesne ozlijede zbog kojih je zadržan na liječenju. Ova prometna nesreća je već petnaesta ove godine u kojoj su nastradali sudionici na mopedima i motociklima kojih je ove godine petero zadobilo teške i 10 lake tjelesne ozlijede. Iako su nastupanjem prvih dana lijepog vremena policijski službenici započeli s pojačanim nadzorom prometa mopeda i motocikala stradavanje ovih sudionika u prometu nije rijetkost i uz pješake i bicikliste ih ubrajamo u najranjivije sudionike u prometu.

Kako bi se spriječilo njihovo stradavanje vozače mopeda i motocikla opetovano upozoravamo da poštuju ograničenja brzine kretanja vozila, odnosno prolagode brzinu kretanja vozila uvjetima na cesti,ne upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola i opojnih droga,poštuju prednost prolaska, vrše pretjecanje samo na mjestima na kojima je to dozvoljeno i mogu pretjecati na siguran način, ne upravljaju vozilima prije stjecanja prava na upravljanje, koriste dnevna svjetala za vrijeme vožnje, ne upravljaju vozilima u vrijeme izrečene mjere opreza i zabrane upravljanja motornim vozilima, ne upravljaju neregistriranim i tehnički nepregledanim vozilima i za vrijeme vožnje obavezno koriste propisanu, homologiranu i uredno pričvršćenu zaštitnu kacigu, a policijski slubenici će s pojačanim nadzorom prometa ovih kategorija vozila nastaviti i u narednom periodu.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni