Most i Domoljubna koalicija za mandatara nove Vlade predlažu Tihomira Oreškovića, dosadašnjeg člana Nadzornog odbora Plive Hrvatske.

Tihomir Orešković

Orešković je rođen 1966. godine u Zagrebu, 1989. godine diplomirao je kemiju na Sveučilištu McMaster u Kanadi, na kojem je 1991. završio i MBA studij usmjeren na financije i informacijske sustave.

Profesionalnu karijeru počeo je 1992. u proizvodnji farmaceutske tvrtke Eli Lilly u Kanadi, u kojoj je obnašao i različite funkcije u segmentu financija i međunarodnog poslovanja, uključujući Latinsku Ameriku i Aziju, a iz te tvrtke odlazi s pozicije direktora za odnose s državnom administracijom i ekonomske poslove, piše online izdanje Večernjeg lista.

Rođen u Zagrebu, školovan u Kanadi, vodio Plivu, u Banske dvore stiže iz Amsterdama?

Karijeru nastavlja u Novopharmu u Kanadi, danas članici Teva grupe, na poziciji potpredsjednika zaduženog za razvoj poslovanja i specialty proizvode te glavnog financijskog direktora.

Plivi se pridružio 2009. godine kao glavni financijski direktor za Istočnu Europu, a 2010. godine imenovan je na poziciju glavnog financijskog direktora za regiju EMIA (Istočna Europa, Mediteran, Izrael i Afrika). Bio je imenovan na poziciju predsjednika Uprave 2012. godine, te vodi poslovanje Plive u Regiji Jugoistočne Europe.