Tisuće posjetitelja je na Jankovcu uživalo u prvoklasnom spektaklu i viteškom turniru uz vatrene strijele, mačeve i topove kojima je odzvanjao Papuk

Objavljeno:

Ne pamti se kad je u Slatinskom Drenovcu bilo toliko automobila onih posjetitelja koji su strpljivo čekali autobus s nakanom dolaska na Jankovac. Ove nedjelje, tisuće posjetitelja posjetilo je biser Slavonije, gdje se je u subotu i nedjelju održavao PReKUL festival u sklopu kojega je bio i onaj najzanimljiviji dio – Srednjovjekovni viteški turnir na Jankovcu.

I ove godine turnir su organizacijski potpisali, Turistička zajednica Općine Čačinci, Općina Čačinci, Red vitezova Ružice garda Orahovica, Park prirode Papuk, uz potporu i, Virovitičko-podravske županije, Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, Hrvatske turističke zajednice, Općine Velika, Hrvatskih šuma… a sve u sklopu velikog projekta Geo priče UNESCO geoparka.

Tako se u dva dana mogao vidjeti, sajam starih obrta i radionica, kušati recepti srednjovjekovne kuhinje, mogla se vidjeti mala škola mačevanja, nastup streličara za „Zlatnu strijelu Jankovca“, kao i Trilje IV…. Ipak, kao i svim izdanjima do sada, najviše pozornosti izazvala je „Bitka za Klak“ u kojoj nije nedostajalo mačevanja, topova, vatrenih strijela… Tisuće nazočnih, među kojima je bio i virovitičko-podravski župan Igor Andrović, uz zamjenika Marija Klementa, uživalo je u prvoklasnom spektaklu, koji i ovoga puta nije razočarao…

Uz domaćine, Red vitezova Ružica grad, nastupili su i: Družba vitezova Zlatnog kaleža, Dubovački streličari, Kliški uskoci, Koprivnički mušketiri i haramije, Red Šikloškog zmaja, Vitezovi vranski, Red Srebrnog zmaja. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni