Tjedan sigurnosti cestovnog prometa

Objavljeno:

spot_img

Na inicijativu Generalne skupštine Ujedinjenih naroda od 4. do 10. svibnja 2015. godine se u cijelom svijetu obilježava Treći tjedan sigurnosti cestovnog prometa, a ove godine je vodeća tema Tjedna sigurnost djece u prometu.

Djeca-u-prometu-5

U obilježavanje Trećeg tjedna sigurnosti cestovnog prometa se uključilo i nekoliko institucija Virovitičko – podravske županije, jer je nakon višegodišnjeg zadovoljavajućeg i sve povoljnijeg stanja sigurnosti po pitanju sudjelovanja i stradavanja djece u prometnim nesrećama, od početka ove godine zabilježeno veliko povećanje broja nastradale djece u prometnim nesrećama na području ove županije.

Tijekom cijele prošle godine je na području ove policijske uprave desetero djece lako ozlijeđeno, dok teško ozlijeđene i smrtno stradale djece nije bilo, a u nešto više od četiri protekla mjeseca od početka godine je smrtno stradalo jedno dijete, dvoje je teško ozlijeđeno i 3 lako. Smrtno stradalo dijete je u prometnoj nesreći sudjelovalo u svojstvu bicikliste, teško su ozlijeđeni biciklista i pješak, a lako je ozlijeđeno dvoje putnika u osobnim automobilima i pješak.

Treći tjedan sigurnosti cestovnog prometa je u Virovitičko – podravskoj županiji obilježen prezentacijom uređaja i opreme Stanice za hitnu medicinsku pomoć Virovitica, Autokluba Virovitica i Postaje prometne policije Policijske uprave virovitičko – podravske predškolskoj djeci – polaznicima Dječjeg vrtića Suhopolje i nižim razredima Osnovne škole Suhopolje.

Preko 150 djece vrtića i škole koji se nalaze uz samu najfrekventniju prometnicu ove županije, državnu cestu broj 2, je u kraćem izlaganju upoznato sa opasnostima sudjelovanja u prometu djece pješaka, biciklista i putnika u vozilima, te djelovanjem službi koje pružaju pomoć unesrećenima u slučaju prometne nesreće.
Medicinsko osoblje ekipe hitne medicinske pomoći iz Slatine je upoznalo djecu sa instrumentima, pomagalima, uređajima i opremom u vozilu koja služi za pružanje pomoći unesrećenima, ekipa za očevide Postaje prometne policije Virovitica je prezentirala sredstva i opremu u vozilu za vršenje očevida prometnih nesreća, a djelatnici Autokluba Virovitica vozilo za pružanje pomoći na cesti, dok je prisutnima iznimno zanimljiv bio i policijski motocikl.

Cilj ove zajedničke aktivnosti je ukazivanje na problematiku stradavanja djece u prometu, povećanje opreza i dosljedno poštivanje prometnih propisa i prometnih pravila i na taj način smanjenje sudjelovanja i stradavanja djece u prometnim nesrećama.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Našu županiju posjetilo 989 turista. Po posjećenosti smo predzadnji u Hrvatskoj

Statistika je skup netočnih podataka, rekli bi naši stari....

Igor Tomljanović je novi potpredsjednik Hrvatskog auto i karting saveza

Dvojica vrhunskih, dugogodišnjih sportaša i poslovnih ljudi novi su...

Martina Jakelić imenovana direktoricom Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije u novom četverogodišnjem razdoblju

Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, nakon...