Zlatko Majstor-općinski vijećnik HSPD Pitomača
Zlatko Majstor-općinski vijećnik HSPD Pitomača

Nakon što se već danima šuškalo po kuloarima Pitomače da je blagajna Općine Pitomača ostala bez iznosa većeg od milijun kuna na prvoj radnoj sjednici novog saziva općinskog vijeća, ovog tjedna, to je i službeno potvrđeno. Obitelj, prije nekoliko godina tragično preminulog mladića dobila je sudski spor protiv Općine Pitomača tako da im je isplaćena odšteta u visini od milijun i tristo tisuća kuna. Pitanje neželjenog minusa otvorio je vijećnik Hrvatske stranke pravne države (HSPD) Zlatko Majstor, na aktualnom satu navedene sjednice.

Odgovor koji je uslijedio od strane načelnika Općine nije bio nimalo utješan za mještane Pitomače.Načelnik Općine Željko Grgačić povišenim tonom krivce je tražio u „odvjetničkoj zavjeri“, te se pozivao na reviziju sudskog postupka tvrdeći da nitko iz Općine nije kriv. No istina je neugodna. Presuda je pravomoćna i novac je isplačen pa se time nameće jedino logično pitanje : Tko će namiriti 1.3 milijuna kuna mještanima Općine Pitomača?

Usporedbe radi, jesenska rekonstrukcija ceste na potezu Vukosavljevica – Turnašica – Sedlarica, u dužini od 2700 metara, koštala je 1.34 milijuna kuna. Stav HSPD-a je da se preko ovih činjenica ne može samo tako prijeći, te se od načelnika Grgačića očekuje da u skladu sa svojim ovlastima krene u sanaciju financijske štete i sankcioniranje odgovornih za propuste kojih je očito bilo, a koji nisu bezazleni.

HSPD – Podružnica Pitomača