Od 39 uhićenih u nastavku USKOK-ove akcije Indeks koja je na Ekonomskom fakultetu u Osijeku počela u petak, sucima istrage Županijskog suda u Osijeku u subotu je privedeno pet osoba, za koje je zatražen i istražni zatvor.

Drazen Čučić, asistent na fakultetu (snimio: Vlado Kos / Cropix )
Drazen Čučić, asistent na fakultetu (snimio: Vlado Kos / Cropix )

Među njima su umirovljeni profesor matematike Miljenko Crnjac, pročelnik Katedre za nacionalnu i međunarodnu ekonomiju Goran Marijanović, profesor informatike Branimir Dukić, Marijanovićev asistent Dražen Ćućić te posrednik Ivan Vukadinović.

S obzirom da je ravnatelj USKOK-a Dinko Cvitan u petak rekao kako je među uhićenima petero profesora, neslužbeno doznajemo da su preostala dvojica umirovljeni profesor računovodstva Petar Proklin te Luka Crnković, koji sada radi na Odjelu za kulturologiju Filozofskog fakulteta u Osijeku.

No, za njih nije zatražen istražni zatvor, niti su privedeni sucu istrage, pa će se u nastavku procesa skupa sa još 21 studentom i 11 posrednika braniti sa slobode.

USKOK je objavio kako je “petoro profesora i jedan asistent tijekom 2010. i 2011. godine, sukladno prethodnom dogovoru s osumnjičenim posrednicima, u više navrata osumnjičenim studentima upisivali prolazne ocjene iz pojedinih predmeta bez regularnog polaganja ispita i bez obzira na stvarno pokazano znanjem, a za što su zauzvrat u više navrata primali novac i razne poklone”.

Preuzeto: Jutarnji list