Tko su dobitnici godišnjih nagrada Virovitičko-podravske županije?

Objavljeno:

U srijedu, 3. lipnja, na 8. sjednici Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije, usvojena je Odluka o dodjeli javnih priznanja Županije, odnosno Godišnjih nagrada.

Godišnje nagrade Virovitičko-podravska županija dodjeljuju se za iznimna ostvarenja značajna za razvoj županije i osobiti doprinos u pojedinim područjima gospodarskog, društvenog i javnog života. Može se dodijeliti pojedincima, pravnim osobama i grupama za zajednička ostvarenja, a koji žive i djeluju na području Županije.
Sukladno Odluci, dobitnici Godišnjih nagrada za 2014. godinu su:

Za iznimne rezultate i doprinos razvoju malog i srednjeg poduzetništva te poljoprivrede:

JAVOROVIĆ d.o.o. za proizvodnju trgovinu i usluge Virovitica – tvrtka je koja je brzim razvojem vlastitih proizvoda brzo našla svoje mjesto u drvnoj industriji, odnosno proizvodnji namještaja kako za hrvatsko, tako i za inozemno tržište. Kako bi bila ukorak s konkurencijom, tvrtka konstantno ulaže u novi tehnologiju radi poboljšanja kvalitete te proširenje asortimana, čime se povećava prihod poduzeća.

DAM d.o.o. za proizvodnju trgovinu i usluge – obiteljska je tvrtka sa sjedištem u Lozanu, u vlasništvu obiljelji Mareković. DAM d.o.o. godišnje prerađuje više od 600 tona kamilice iznimno visoke kvalitete, čime se omogućuje izuzetna izvozna konkurentnost te se 95% prihoda ostvaruje kroz izvoz prerađenog ljekovitog bilja kao sirovine za proizvodnju čajeva.

Za iznimne rezultate u djelatnosti poljoprivrede na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu

OBITELJSKO POLJOPRIVREDNO GOSPODARSTVO ANA-MARIJE ČAJKULIĆ -osnovano je 2003. godine te trenutno obrađuje oko 40 ha zemljišta na kojem proizvodi kukuruz, pšenicu, voće i povrće. OPG ima u planu daljnje proširenje, a u cilju podizanja konkurentnosti poljoprivredne proizvodnje redovito prate trendove u potrebi primjene modernih agrotehničkih zahvata i postupaka u proizvodnji.

Za izuzetna ostvarenja i postignute rezultate u području gospodarstva:

MARINADA d.o.o. Slatina – jedan je od najvećih proizvođača pasteriziranog voća i povrća u regiji – godišnje preradi oko 15 tisuća tona voća i povrća, a zahvaljujući dugogodišnjoj usmjerenosti ka proizvodnji visokokvalitetnih proizvoda, tvrtka se kroz godine profilirala u pouzdanog partnera i sigurnog partnera kojem je kupac u glavnom fokusu poslovanja.

PAN PARKET d.o.o za proizvodnju, građevinarstvo, ugostiteljstvo, trgovinu i usluge Čačinci – tvrtka kojoj je osnovna i jedina djelatnost proizvodnja gotovog parketa. PAN PARKET proizvodi parket iz preko 15 različitih vrsta drva, a u prodajnom asortimanu ima preko 300 različitih proizvoda. Svoje proizvode izvozi uglavnom na strana i EU tržišta.

Za izniman doprinos i ostvarene rezultate u javnim djelatnostima vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda

VIRKOM d.o.o. za javnu opskrbu, odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda – ono zbog čega je ova tvrtka nedvojbeno zaslužila priznanje Virovitičko-podravske županije su brojni projekti koji su odrađeni na području jedinica lokalne samouprave na kojima Virkom djeluje kao jedan od četiri isporučitelja vodnih usluga na području županije. Tijekom proteklih desetak godina uložena su velika sredstva u izgradnju komunalnih vodnih građevina vodoopskrbe ui odvodnje, a tvrtka će i u budućnosti, koristeći mogućnost sufinanciranja iz EU fondova nastojati podići kvalitetu usluga te proširiti uslužno područje.

Dobitnicima će nagrade biti uručene na svečanoj sjednici Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije u mjesecu rujnu.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Padaju cijene? Evo koliko bi trebali pojeftiniti dizel i benzin

Prema dvotjednom prosjeku cijena, od utorka bi značajno trebali...

Vrhovni sud smanjio kaznu bivšoj šefici Porezne Virovitičanki Nadi Čavlović-Smiljanec

Bivša ravnateljica Porezne uprave i bivša SDP-ova saborska zastupnica Nada...

Index.hr: Sud blokirao vinariju Tomislava Tolušića

NA ZAHTJEV europskog tužiteljstva (EPPO) bivšem ministru poljoprivrede Tomislavu...

Najniže plaće su Hrvatskoj su u Virovitičko-podravskoj županiji

Državni zavod za statistiku objavio je podatke o prosječnim...