Ministar Tomislav Tolušić poručio je kako slijede bolni rezovi i otpuštanja jer ‘ako nastavimo ovako, propast ćemo i biti u gorem stanju od Grčke’

Ministar regionalnog razvoja i fondova EU Tomislav Tolušić prvi je dužnosnik koji je od formiranja Vlade otvoreno javnosti poručio da će biti otpuštanja i bolnih rezova.

“Ako se nastavi ovakvo vođenje države kakvo je provodila prošla vlast, propast ćemo za dvije godine i biti u gorem stanju nego Grčka. Reforme se moraju provesti, da, bolnih rezova će biti i otpuštanja će biti, ali ćemo imati normalnu državu”, katao je Tolušić gostujući u emisiji Bitno na TV Mreži, prenosi Novi list.

Najavljujući bolne rezove, Tolušić je pozvao da se ugledamo na Irsku.

“Jedna Irska od četiri i pol milijuna stanovnika ima rast od sedam posto, zašto ne bismo mi”, istaknuo je podsjetivši kako je gospodarski uzlet Irske uslijedio nakon snažnog gospodarskog pada u razdoblju od 2008. godine do 2013. kad je ta zemlja zatražila pomoć Trojke (Europska komisija, Europska centralna banka, MMF) te je pod njihovom paskom započeo oporavak zemlje.