Tomislav Tolušić izabran u predsjedništvo Hrvatske demokratske zajednice

Objavljeno:

Na Općem izbornom saboru HDZ-a kao jedini kandidat za zamjenika predsjednika HDZ-a izabran je Milijan Brkić, koji je dobio glasove 1601 delegata, uz 135 nevažećih listića.

Za potpredsjednike stranke izabrani su Oleg Butković, Tomislav Tolušić, Ivana Maletić, Tomislav Čuljak, Darko Horvat i Josip Bilaver.

Najviše glasova među 14 kandidata za šest potpredsjednika dobio je Oleg Butković (1270).

Između 32 kandidata, za članove Predsjedništva stranke izabrani su Ivan Anušić, Pero Ćosić, Josip Križanić, Žarko Tušek, Zlatko Hasanbegović, Anton Kliman, Darko Milinović, Božidar Longin, Zlatko Ževrnja i Željko Turk.

Najviše je glasova dobio Hasanbegović (1227), a slijede ga Milinović (1210) i Tušek (1100).

Izabrani su i članovi Središnjeg odbora, u koji su uz ostale ušli Dinko Čutura, Stjepan Tuđman, Lovro Kušević itd. Osim toga, u Središnji odbor HDZ-a je s najvećim brojem dobivenih glasova ušao virovitički gradonačelnik i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Ivica Kirin (1.277 dobivenih glasova).

HDZ je time okončao izborni proces u kojem je, prije nešto više od mjesec dana, za predsjednika u još jednom mandatu izravnim izborom potvrđen Tomislav Karamarko.

Andrej Plenković: Smatram da stranka ne može biti talac sudbine bilo kojeg člana

Andrej Plenković

– Ova posljednja pobjeda ostvarila je kapitalni cilj srušiti Kukuriku koaliciju, a ovaj rezultat izbora utjecao je na sve što se dogodilo poslije. Prije dva mjeseca javno sam rekao da su stabilnost Vlade i stranke najvažniji ciljevi, ali za sve treba vrijediti transparentnost, što je preduvjet za kredibilno djelovanje. U političkoj i medijskoj areni naravno da ima podmetanja, ali aktualna politička kriza u Vladi je ipak jedan loš signal i za Vladu i za stranku. Stranačka lojalnost treba, ali treba isto tako cijeli slučaj rasvijetli i smatram da stranka ne može biti talac sudbine bilo kojeg člana, izjavio je Plenković.

Prethodna objavaNezaposlenost i dalje u padu
Sljedeća objavaUdomi Đanu
Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni