Nakon Tome, ponovno Tomo?

Tehnički ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić izjavio je u ponedjeljak da na večerašnju sjednicu Predsjedništva HDZ-a dolazi “sa svojom glavom” i da će tako i nastupiti, a s njim se složio i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Na pitanje podržavaju li i stoje li i dalje iza predsjednika stranke Tomislava Karamarka, Butković je nakon konferencije za novinare u povodu raspisivanja najtečaja za izvođenje radova na gradnji Pelješkog mosta rekao da će više o tome moći reći nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a koja je zakazana za danas u 18 sati.

“Doći ćemo sa svojim glavama na Predsjedništvo”, rekao je potom Tolušić, a Butković dodao da “podržava Tomu”, objasnivši da pritom misli na ministra Tolušića.

Tolušić je u subotu medijima izjavio da “Karamarko mora otići” jer nije uspio u preslagivanju nove Vlade. Karamarku smo dali povjerenje da presloži većinu i sastavi novu Vladu, u tome nije uspio i sada treba podnijeti ostavku, rekao je Tolušić. (Jutarnji list)