Tri nova investitora u Virovitici planiraju uložiti više od 230 milijuna kuna i zaposliti minimalno 194 osobe

Objavljeno:

Na temelju natječaja za prodaju zemljišta u poduzetničkim zonama Grada Virovitice, na sjednici Kolegija gradonačelnika razmotrena je Odluka o prodaji građevinskih parcela (zemljišta) u poduzetničkim zonama Grada Virovitice. Javnom natječaju izložene su bile čak tri parcele u tri različite poduzetničke zone: Poduzetničkoj zoni Zapad 2, Poduzetničkoj zoni Sjever i Poduzetničkoj zoni Antunovac. Javile su se tri tvrtke i to:

– Trgovačko društvo Green Houses Adria d.o.o. koje je predalo je ponudu za kupnju građevinske parcele u Poduzetničkoj zoni Zapad 2 na kojoj će pokrenuti proizvodnu djelatnost odnosno uzgoj povrća u staklenicima na 7,5 ha. Vrijednost investicije iznosi 102 milijuna kuna , cilj im je sagraditi proizvodni objekt u Poduzetničkoj zoni Zapad 2 i zaposliti minimalno 151 osobu.

– Trgovačko društvo Green Fuel Virovitica d.o.o. koje je predalo ponudu za kupnju parcele u Poduzetničkoj zoni Sjever na kojoj će pokrenuti proizvodnu djelatnost odnosno proizvodnju biodiesela od uljene repice. Vrijednost investicije iznosi 130 milijuna kuna, a cilj im je sagraditi proizvodni objekt u Poduzetničkoj zoni Sjever i zaposliti minimalno 40 osoba, ali će tu svoj izvor prihoda naći i poljoprivrednici s našeg područja koji će saditi uljenu repicu.

– Trgovačko društvo Venita d.o.o., J. Gotovca 11, Virovitica koje je predalo je ponudu za kupnju građevinske parcele u Poduzetničkoj zoni Antunovac na kojoj će proširiti svoj proizvodni objekt za proizvodnju odjeće, te da će uz postojećih 39 osoba zaposliti po novom projektu još 3 osobe.

Gradonačelnik Ivica Kirin nije krio zadovoljstvo što je dugogodišnji mukotrpan trud urodio plodom naglašavajući da se radi o proizvodnim djelatnostima koje u konačnici nose i dio novih radnih mjesta u uslužnim djelatnostima. Kada na to dodamo i investitora koji u bivšoj hali Virovitičanke namjerava zaposliti 130 djelatnika tada je sigurno da će 2016. godina biti godina razvoja virovitičkog gospodarstva istaknuo je gradonačelnik Ivica Kirin. (Virovitica.hr)

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni