U organizaciji Foruma žena SDP-a općine Pitomača, najaktivnijeg od svih SDP-ovih foruma u Virovitičko-podravskoj županiji, održana je javna tribina posvećena nadolazećim lokalnim izborima i aktivnostima koje ovih dana provodi SDP.

Brojne goste, među kojima su bili predsjednik Županijske organizacije SDP-a, saborski zastupnik i kandidat za župana Tomislav Žagar, predsjednica Foruma seniora SDP-a Virovitičko-podravske županije Đurđica Ivoš, kandidat za načelnika Općine Špišić Bukovica Matej Ivoš, kandidati za gradonačelnike Slatine, Slobodan Perić i Virovitice, Damir Barić i tajnik i stručni suradnik županijskog SDP-a Dražen Posavac, pozdravila je predsjednica Foruma žena SDP-a Pitomače Smiljka Grahovac.

„Forum žena SDP-a u Pitomači može biti i jeste primjer svim drugima u županiji i šire, ali i SDP-ovcima općenito“, pohvalio je Žagar rad Pitomačanki izrazivši nadu da će njihovim stopama i ostali SDP-ovci kako bi se što bolje pripremili kad nakon svibanjskih izbora preuzmu lokalnu upravu u većini gradova i općina.

Izrada izbornih programa i strategija nastupa pred biračima kao i dogovori s izbornim partnerima u završnoj su fazi. „Građani ove županije žele promjene, oni žele drugačiju politiku, rad s poštenijim i transparentnijim pristupima“, naglasio je Žagar.

Kandidat za gradonačelnika Slatine Slobodan Perić, istaknuo je da su ovakve tribine dio kampanje za lokalne izbore kako bi se biračima kvalitetno i vjerodostojno prezentirali svi SDP-ovi kandidati.

Kandidat za gradonačelnika Virovitice Damir Barić upozorio je na razliku programa kojeg nudi SDP-ov tim za razliku od ostalih političkih takmaca, napose HDZ-a. “Moj program temelji se na projektima koji su realno ostvarivi, u njemu nema mjesta obećanjima za dnevno-političke potrebe kao što je slučaj zadnjih desetak godina u našem gradu, obećanjima bez realizacije.

Projekte će provoditi struka a ne politika i to je moj cilj.

To je cilj s jasnom vizijom, Virovitica na ponos njenih građana, rekao je Barić.

Predsjednica Foruma žena Pitomače Smiljka Grahovac zaključila je tribinu pozivom na tradicionalno obilježavanje Međunarodnog dana žena u Pitomači.