U Virovitici održan sastanak s poduzetnicima iz Turske na temu geotermalnih izvora

U sali za sastanke Virovitičko-podravske županije u četvrtak, 21. travnja, održan je sastanak s poduzetncima iz Turske i predstavnicima tvrtke Monalp geothermal Slatina na temu geotermalnih izvora.

Sastanku su, uz poduzetnike, nazočili gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, pročelnik županijskog UO za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove Igor Andrović i ravnateljica Razvojne agencije VTA Tihana Harmund. Tvrtka Monalp Geothermal Slatina, koja se bavi proizvodnjom energije, trenutno priprema potrebnu dokumentaciju za prijavu na natječaj vezan za koncesiju za istraživanje mineralne sirovine geotermalne vode.

Geološke analize potvrdile da na ovom području postoji značajan geotermalni potencijal.

– Tvrtka Monalp obavila je određene stručne geološke analize na temelju kojih su došli do zaključka da na ovom području postoji značajan geotermalni potencijal. U postupku su pripremanja dokumentacije za prijavu na natječaj te su se obratili Virovitičko-podravskoj županiji i Gradu Virovitici za izdavanje određenih potvrda i pomoć pri prikupljanju dokumenatacije – naglasio je pročelnik Igor Andrović.